03 de setembre 2009

Terra Alta


A unes 6 setmanes vista per finalitzar a temporada turística, i a punt de començar el nou curs polític (això si hem finalitzat l'anterior...), em venia bé desconnectar durant 2-3 dies, i he aprofitat per anar a la Terra Alta, a Arnes, el poble de la mel.


El centre d'interpretació dels 115 dies, a Corbera, el Poble Vell, el centre d'estudis de la Batalla de l'Ebre a Gandesa, nius d'ametralladores i trinxeres, la Fontcalda, l'ecomuseu, Horta, les Roques de Benet, Santa Bàrbara..., i molts altres llocs molt recomanables de veure, en una comarca que té molta història, i on els seus pobles, junts tenen molt de futur. Ja fa anys que alguns s'ho han cregut, i que estan treballant per aconseguir-ho, i per a què els seus fills i filles puguen quedar-se als seus pobles. D'altres no, la dolenteria els cega.


És dur, molt dur, ho sé, la vida en aquesta comarca no ha sigut mai fàcil: el terreny, la climatologia, les distàncies... I ara al camp, en la caiguda dels preus, ja veurem com s'ho podran trampejar els pagesos... Mentrestant el govern, com deia La Trinca: "na"-dinant "na"-dinant "na"-dinant.


Lo dit, Terra Alta, el Pirineu de les Terres de l'Ebre, molt recomanable per passar uns dies (setmanes, mesos, anys...) d'activitats i de descans. A mi m'ha revitalitzat. Per allotjar-vos, si voleu estar bé, i voleu tenir la possbilitat de llegir un bon llibre al jardí en vistes als ports: http://www.lesvalletes.org/ , a Arnes. Ja m'ho contareu!!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

m'encanta que t'agradi la meva terra, una abraçada des d'Arnes!!!

Anònim ha dit...

si tens informació
passamel.la

Anònim ha dit...

Molt maca la Terra Alta, tu, molt maca... Però potser no t'has atansat a Vilalba, la Fatarella, Caseres..., en definitiva a la plana que comença a omplir-se de molins de vent. Quan estiguen tots plantats encara serà més maca,la Terra Alta: i a dalt de tot d'algun molinet, potser d'un que no tingue llumeta, hi plantes una bandera catalana, una barretina (tipus la del Millet) i un carnet de CiU. I continua, des del teu gran partit, defensant aquesta terra catalana: defensant-la i destruint-la...

Robert Bellaubí ha dit...

mira, en algo tens raó! La Terra Alta és molt maca!

Per si no ho saps el meu partit és Convergència Democràtica de Catalunya. CiU és la unió de dos partits. Doncs també tens raó quan dius que CDC és un gran partit! i que ha defensat, defensa i defensarà sempre la nostra terra, tens tota la raó, de veritat!

Pel tema dels molins, jo estic totalment d'acord que hi haiguen, considero que son compatibles amb el paissatge, el turisme, l'agricultura i la indústria que ha d'haver a la comarca.

Les teves neurones no es podien haver exprimit una mica més que has de parlar de Millet? un comentari més d'este tipus i te'l borro, ok?

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

[url=http://vioperdosas.net/][img]http://vioperdosas.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]discount oem software net, [url=http://vioperdosas.net/]little software shop[/url]
[url=http://sapresodas.net/]office 2007 enterprise edition[/url] software selling shops in kaspersky free key
cheapest software to [url=http://sapresodas.net/]buy sell software[/url] microsoft easy transfer software
[url=http://vioperdosas.net/]tutorial adobe photoshop cs3[/url] ADDED Software
[url=http://vioperdosas.net/]download adobe photoshop cs4[/url] buy dreamweaver template
sell second hand software [url=http://vioperdosas.net/]how to open quarkxpress passport in quarkxpress[/url][/b]