25 d’agost 2009

l'Estat inverteix a Catalunya !! ??


Les inversions són necessàries, i els 600.000.-euros que el Ministeri de Foment diu que invertirà en les estacions de trens de tota la província de Tarragona seran útils, tot i que em semblen insuficients.

Pel que a Terres de l’Ebre pertoca, una petita part d’aquest diners aniran a parar a l’estació de l’Aldea. Segons he pogut llegir, ficaran unes portes automàtiques i algunes coses més. Ja dic, està bé, però no és suficient, no arriba ni a suficient...

Recordo una moció del nostre Senador Joan Roig que instava al govern a fer la redacció i posterior execució d’un Pla Director que contemplés els següents punts:

-La millora dels accessos a l’estació de tren de l’Aldea des de la seva connexió amb la N-235

-L’ampliació i adequació de la zona d’aparcaments; la reforma, rehabilitació, ampliació i adequació de l’estació de tren i les infraestructures internes - zona d’espera, atenció, cafeteria o compra de bitllets - per a poder prestar més i millors serveis als viatgers, així com per a donar resposta a les necessitats actuals i futures dels usuaris.

A més a més, Roig també instava a augmentar de la freqüència i la parada dels trens regionals, entre Tortosa i Barcelona, tal i com diuen les resolucions 50/VIII i 138/VIII aprovades pel Parlament de Catalunya el 20 de juny del 2007 i el 13 de febrer del 2008, respectivament

Tal i com deia en aquesta moció, Roig proposava hi hagués una parada de l’Euromed a l’Aldea, servei importantíssim per a la vertebració del territori, i fundamental per al futur econòmic i social de les Terres de l’Ebre , a més a més de què la implantació dels trens AVANT sigui el més aviat possible. I que es restauri el més aviat possible, el servei de vigilància i l’atenció nocturna, tal i com es prestava fins al mes de novembre del 2008.

600.000 euros, i anunciats a “bombo i plateret”. Cada un que jutge per sí mateix. De tot el que és necessari per a l'estació de l'Aldea, engrunes. I a esperar el traspàs de rodalies, vist lo vist, ho tenim magre.