21 de gener 2009

Un dia al Parlament

Avui he anat al Ple del Parlament. Ha sigut un dia intens, i no he pogut veure molt la sessió, ja que havia de fer unes quantes coses, i m'ho anava convinant. Hem estat preparant unes quantes propostes de resolució, per a presentar els pròxims dies, i he aprofitat per fer tasques de la sectorial.
En quant al Ple, el que he pogut seguir, destacar la pregunta oral en la sessió de control de Felip Puig a Joan Saura sobre la pescència d'aquest últim a la manifestació del dia 10 a Barcelona, i li ha recordat que el Conseller prioritza la seva condició de ciutadà i de President d'ICV per sobre del seu càrrec institucional. Tot seguit, ha comentat que aquesta, i altres, actuacions de Saura, són responsabilitat del President Montilla, que li permet tots aquests desgavells, i el continua mantenint al Govern.
Altres intervencions destacades, la de la Meritxell Borràs, que ha presentat una proposta amb diverses iniviatives sobre la crisi, una de les quals és la compareixença del tripartit al Parlament per informar sobre la crisi. El tripartit, com no, li ha votat en contra.
Hi ha hagut altres intervencions brillants, com la de Josep Rull, sobre l'increment de les tarifes dels serveis públics, on ha destacat que a la Generalitat sembla ser que no hi ha crisi, i al final, qui l'acava pagant és el ciutadà.
Bé, aquestes són les intervencions que he pogut veure, tot i que hi ha hagut unes quantes més.
Una cosa m'agradaria destacar, i qui veigue les sessions ho podrà confirmar. Cada vegada més, les respostes del govern tenen menys sentit. Filosofen de moltes coses, però no profunditzen, ni contesten el que els pregunten. Quan no hi ha arguments, hi ha paraules, però no hi ha fets. Quin desgavell de tripartit, quina grisor de President, quin President més gris.
Per cert, escoltant el Barça a RAC 1, a l'alçada de Cambrils, i tornant amb Sancho. Fins demà!