21 de novembre 2007

Carod i Puigcercós: go Home!


Com diu Sancho: matins.sí - matins.no... Aquest matí ja estava la mèdia bolanyense traient importància a les propostes que va fer ahir l'Artur Mas en la seva esperada conferència en un Palau de Congressos a reventar, sobre la redifinició del catalanisme. Tot just finalitzar la seva intervenció, els micròfons van començar a recollir opinions favorables sobre la conferència, de gent tan poc convergent com com l'Heribert Barrera i la Marina Llansana, aquesta última, portaveu d'esquerra, que va afirmar el seu acord amb el discurs de Mas, i fins i tot, emulant a Vendrell, va atrevir-se a dir que preferiria governar amb convergència amb propostes com les de l'Artur, que amb el govern tripartit! Es clar, això va ser tot just acabar Mas de parlar, ja que esta nit, després d'alguns gabinets de crisi, el tripartit en bloc ha començat una campanya per menysprear les paraules del president convergent. SuperZaragoza diu que els socialistes són els millors i que tenim el president que Catalunya es mereix. Jo penso: Catalunya es mereix això?. Iniciativa va a la seva, o sigui okupar el poder al preu que sigui. El pp plorant perquè no l'han acovidat al cumpleanys... Per què serà? Ara bé, el pitjor de tots és esquerra, els seus dos màxims representants (Carod i Puigcercós, per si no havia quedat clar) continuen sense enterar-se que estan trepitjant els principis del seu partit, i que estan regalant la sobirania catalana a l'estat espanyol, tot i els ja forts cops d'advertència de les bases. Què li faran a la pobra Llansana? La desplaçaran com van fer amb Vendrell?. Pobra dona, si nomes va dir el que pensava i pensen la majoria de militants del partit! Carod i Puigcercós, Go home! A la casa gran del catalanisme!!!!

11 comentaris:

Anònim ha dit...

(és marina llansana)


... els únics que han vist proclames d'independència al discurs d'ahir al tardet (vespre per als que no siguen de la zona). Son 2 mitjans com la COPE i Onda Cero, a RAC1 (l'emisora que escolto) he sentit alguns fragments, i en comparació a qualsevol discurs de Carod o Puigcercós és queda curt. És un gran pas sí, però Artur Mas, està anys llum de la dialèctica de Carod.

Per cert no va ser Esquerra, que va pactar amb ZP, la retallada de l'estatut ni va fer president a Aznar.

Robert Bellaubí ha dit...

Gràcies per la rectificacó! ha sigut un petit lapsus...

Jo no vaig sentir la COPE o similars, però aquest matí he vist algun programa estatal, i sembla que avui ja ens haguessim independitzat. Per cert, jo també escolto RAC1, l'emisora que val la pena escoltar.

Ja sé que la conferència de Mas no es pot comparar als discuros de Carod, tu mateix ho dius, la dialèctica de Carod està a anys llum. Ara bé, una cosa és la dialèctica i l'oratòria, i l'atra el fer les coses bé, tocant de pes a terra.

Convergència no va fer President a Aznar!!!! si no mira l'acta d'elecció. Esquerra sí que ha fet President i governa conjuntament a Catalunya amb Montilla, sent ministre a madrid, el dia següent de sortir l'Estatut del Parlament, ja va començar a esmenar-lo a la baixa. Esquerra sí que ha investit ZP de President, justament el mateix President que va retallar l'estatut.

A més, i ara com a reflexió, si l'estatut està ja a la baixa, i no passa el filtre del constitucional, que creus que haurà de fer esquerra?

Vinga noi, que al final sí que haurem de fer un debat...

Adam ha dit...

diguem que s'esperava una mica més de ZP, ja que va ser avalat pels catalanistes del PSC. i després de 8 anys de PP, era necessari una altra manera de fer les coses.

no va sortir bé ho reconec.

a finals dels 70 mentre artur mas sortia amb la filla del governador civil de barcelona, (la germana de julia garcia-valdecasas), altra gent lluitava per la normalització del país.

Robert Bellaubí ha dit...

I tant que era necessaria una altra manera de fer les coses. Tots vam acabar tips de la prepotència peperiana.

Però no és excusa, si no va sortir bé, encara podeu trencar amb ell, o sigui els escoltes d'aqui, que baix el nom del psc, són més psoe que els propis del psoe. Que el superZP venia avalat pels catalanistes del psc? ja us ho venim dient de fa mesos, que això ja no existeix! que el monty, De Madre, Corbachos i Cia, s'ho han carregat tot això!.

Això de lluitar per la normalització del país no bé a compte. Si no l'has llegit te'l recomano: Els assassins de Franco, de Francesc-Marc Alvaro, i potser canviaras d'idea sobre aquest argument... A mi no m'imprta el que va fer Mas al passat, m'importa el que fa al present, i el que farà al futur.

Anònim ha dit...

Primer, aixo de ZP, malgrat se un invent dels mateixos del PSOE, qui mes ho diu, i despectivament, son els de la Cope, Libertad digital, El Mundo i Onda Cero ( aquests mitjans que no escolteu ni lleixiu, pero sabeu el que diuen)i per supost que des pectivament. segon, al tanto amb aixo de desacreditar massa als Monty ( visca el respecte al president del pais si no es del meu partit), madres, corbachos etc. no sigue cosa que cap alla al juny de l'any que ve vos toque pacta amb els que avalaven aquests.
Apa.....

emigdi ha dit...

No es pot construir mai un discurs polític pensant-te que tots els adversaris són dolents. A més, com penseu tornar al govern de la Generalitat si deixeu a parir tothom, com vau fer en la darrera campanya electoral? Sóc d'ERC i m'he manifestat sempre en contra de pactar amb el PSOE d'aquí, tot i que estic d'acord de fer-ho amb ICV, ja que és un partit de la terra. Amb l'agressivitat que mostres i la manca de respecte, no crec que fos gaire possible pactar amb vosaltres (si tothom actua com tu). Les frases que dediques a ICV són demagògia pura i dura. Tots els partits volen el poder, i tots podem opinar el mateix dels altres partits. La frase "els d'esquerra són els pitjors" em fa riure i plorar a la vegada. Amb un PSOE iun PP tan fanàticament espanyolistes, deixes anar els instints amb una frase ridícula, que de ben segur ni la penses. Amb el teu discurs, no crec que ajudis a crear aliances. I ja no em val la idea que les bases (en concret d'ERC) són bones i la direcció no. Al revés, també poden pensar el mateix. Catalunya necessita altres reflexions davant del desastre actual.

Robert Bellaubí ha dit...

Emigdi, t'agraeixo molt les teves aportacions a aquest debat!

En cap moment trobo que he faltat el respecte a Esquerra. Al revés, el que vinc a dir, i dic, és que els seus dos màxims responsables no demostren el que prediquen. Ells han fet president a Montilla. Ells han investit Zapatero presidente, i ells són corresponsables de tots els desastres que estan passant. Tot el respecte i més a aquest partit històric. A més,torno a felicitar a la Llansana i l'Heribert Barrera per les seves declaracions, i em sembla que estos són d'esquerra també.

De discurs polític convergent pròpiament dit, també en fico al bloc, a l'igual que crítiques sobre fets esdevinguts. Ara bé, no trobo que hagi faltat mai el respecte, i si així ho hagués fet, demano disculpes, però crec aquest no serà el cas.

No m'he donat compte que he fet un escrit agressiu... potser tens raó. Ara bé, a veure si ara resultarà que en les pròximes eleccions no pacta ningú amb natros per culpa meva! perquè igual esta serà la pròxima excusa. El segon tripartit, a l'igual que el primer ja estava pactat abans de les eleccions. Ni videos, ni madins, ni notaris, ja estava tot fet.

Te'n recordes d'iniciativa fa 4 anys? què feia? i què fa ara? seguidisme, i seguidisme pel poder. Lègitim? Sí, i tant!

I tant que Catalunya necessita altres reflexions per al desastre actual. L'Artur Mas les va exposar el dimarts, i fins i tot 1 històric d'esquerra i una portaveu, les van considerar bones, això sí, abans de que els dos abans mencionats, les despreciessin.

emigdi ha dit...

Robert,
A mi m'agrada barallar-me amb els espanyols. De retrets, tots en podem tenir amb els altres partits. ERC va votar malauradament Zapatero. A qui va votar CiU en el seu temps? I si hagués calgut, també hauria votat Zapatero, i ho saps molt bé. Artur Mas dissortadament va pactar un estatut desastrós. El que jo et volia dir és que n'estic tip de retrets entre els de casa, i de culpar les direccions dels altres.A més, Robert, si CiU vol tornar al govern, no pot fer llenya de tots. Que estava tot pactat, probablement sí,però els darrers anys de CiU (amb aliances incloses) no havien ajudat precisament. No pots estar sempre culpant els altres, i mirant-vos el melic. Et veig molt segur de tu mateix, i probablement la meua reflexió no servirà per res. Jo també sóc molt dur amb Duran i amb d'altres dirigents convergents, però tinc molt clar el govern que voldria, malgrat diferències notables. I et torno a repetir, tots els partits busquen el poder a qualsevol preu. No pots despreciar ICV com ho fas, ja que el joc polític és aquest.
Es pot ser dur (jo ho sóc habitualment), però val la pena reflexionar sobre allò que el partit propi ha fet de malament. Tu creus que a ERC li era fàcil pactar després del video de les elecions. D'aquest video no n'era culpable el partit, ho era David Madí, i potser li haurien d'haver exigit responsabilitats. Quant a retrets, el 1999, la mateixa nit electoral, Pujol va rebutjar ERC de Colom per acceptar el PP al parlament de Catalunya. Colom ara és militant de CDC. Mira com funciona la política i si volem fer retrets, els altres també en tenim.
La meua lluita sempre serà la independència. No he volgut donar-te una lliçó, ja que sóc un simple militant de base i sempre continuaré sent-ho, d'un poble xicotet com és Campredó. Però en política s'han de saber conrear amistats, i CiU durant anys ha tingut amistats perilloses. Jo, actualment, tinc una relació excel·lent amb CDC i amb ICV a Tortosa, i tinc militància d'ERC. Tant de bo fos així arreu.
No et prenguis a mal les meues paraules.
salut,
emigdi

Robert Bellaubí ha dit...

Una cosa és la política i l'altra és l'amistat, aquesta màxima sempre l'he tingut present, i espero mantindrela al llarg dels anys. M'alegro que tinguis amics d'altres partits, avui fins i tot he vist la dedicatoria que et feia la Dolors, de Jesús, a la Veu de l'Ebre. Aquests detalls sempre són d'agrair. Jo també tinc molts amics en altres partits, i ens ho passem molt bé tant quan parlem de política, com quan no ho fem.

Dit això, et comento que no m'agrada la política-ficció, i per tant, no et podria dir si CiU hauria votat Zapatero. Remuntem-nos a l'any 1999 i recoredem la història recent, i els motius perquè el President Pujol va declinar el pacte amb esquerra.

Insisteixo que el tripartit II ja estava pactat abans, fins i tot, de convocar-se les eleccions. No em val dir que el video és el culpable de què ara no hi hagi un govern-front nacionalista.

També et voldria dir que trobo legítim fer unes crítiques a nivell nacional, si veig que les coses no van bé o no funcionen com trobo que haurien de funcionar. A convergència hem estat 23 anys aguantant crítiques molt més dures que aquestes, i les hem aguantat. Quan em posso amb iniciativa, és perquè ha passat de ser el partit del NO, al partit del SI (si ho diu el PSOE). I a veure, esquerra ho té molt fàcil, ha fet president a Zapatero, sí; a fet president al Montilla, Sí; però ara, i vist lo vist, també pot sortir del govern, ja que hi ha formules. O li interessa fer aquest joc?

I no pateixes! ni m'enfado ni em prenc a mal les teves paraules! ben al contrari, agraeixo les teves aportacions

Anònim ha dit...

Me cau la baba

Anònim ha dit...

Emigdi, crec que t'enteres molt poc de la pel·licula d'ERC. Indaga una mica més i vés a mitings d'ERC com ho feia jo quan era militant i veuràs quin odi li tenen a CiU. Mentre vagis donant suport a ERC amb els actuals dirigents, l'únic que estàs fent és fer que l'abisme entre ERC i CiU sigui cada dia més gran.