16 d’octubre 2007

Concert, comissió dignitat, i per dignitat

Aquest diumenge dia 21 es fa un gran acte a Barcelona al Palau Sant Jordi, un concert, organitzat per la Comissió de la Dignitat, per a reivindicar la tornada dels molts documents encara segrestats a l'arxiu de Salamanca.
Serà un gran acte, un gran concert, on hi assistirem molta gent, i que espero doni el fruit esperat, o sigui, l'imminent retorn dels esmentats documents.
Ara bé, referent a aquest concert, hi ha dos grans incògnites. Una és si anirà gent del PSC, ja que a mesos vista de les eleccions estatals ja veurem si els diputats d'aquesta branca del PSOE a Madrid trencaran la disciplina del grup, o votaran conjuntament amb els diputats espanyols en contra del retorn dels "papers". Tot sembla senyalar que no la trencaran, ja que Zapatero necessita tots els seus diputats per a votar en contra de la moció presentada per la Comissió al Congrés i que a hores d'ara té el suport de CiU, esquerra i iniciativa, ja que donar suport a aquesta moció podria significar la pèrdua de les eleccions al març.
I l'altra gran incògnita és com reaccionarà esquerra, ja que no ens hem d'oblidar, ells van fer President al ZP amb els seus vots, i a més governen a Catalunya amb el PSC, fent Montilla President. La gent d'esquerra, i els seus dirigents aniran tots al concert a reivindicar una cosa que el partit amb el que pacten, i al que han fet amb els seus vots Presidents, està en contra. El poder pel poder, és l'únic que val. No hi ha idees ni sentiments ni visió de futur, a excepció de la dels seus dirigents per tal de continuar al govern, que no governant. Potser aquest concert els doni la dignitat... de sortir d'aquest govern en coherència dels seus històrics ideals. Ja ho deia l'Heribert Barrera: "Carod Rovira i Joan Puigcercós són els responsables de la supeditació d’ERC als socialistes", i vistos els antecedents, em sembla que tot continuarà igual, ells al govern i els catalans sense documents.