02 de setembre 2007

Redefinir el nacionalisme

Potser sigue que s'apropa l'11 de setembre, potser sigue pels últims aconteixements que han passat, potser sigui per la pèrdua de prestigi internacional, potser sigui que els governs amics ens tracten pitjor que mai, potser potser potser... No és solament una causa, són diverses que s'ajuntent i que em fan sentir tristor, tristor per veure com no tant poc a poc, Catalunya i el seu fet identitari s'esvaeixen dintre de la España Plural.
És preocupant el descontentament que té actualment de la ciutadania i la societat civil. És preocupant que crítics i columnistes catalans escriguen dia sí, dia també sobre el malestar que regna en el nostre país... I trobo que això hauria de canviar.
Potser, i jo el primer, hauriem de tornar a repasar els nostres llibres d'història, llegir i tornar a llegir als nostres clàssics, a veure si d'aquesta manera més d'un recupera la seva consciència nacional perduda, pel benestar i els despatxos...
Una Renaixença, una nova redefinició per als nous temps del nacionalisme, un full de ruta ambiciós i realista. Sobretot ambiciós... i realista.
Hem de redifinir també l'actitut vers als governs espanyols, dóna igual qui governe, PSOE i PP són dos cares de la mateixa moneda. No valen ni els governs amics.

Recordem qui sóm i pensem que volem ser, i si hem de canviar alguna cosa en el nostre plantejament, com a catalans que sóm.

1 comentari:

Anònim ha dit...

HE ESTAT TOTA LA TARDE MIRANT COMENTARIS EN AQUEST BLOG I EN ALTRES, TOTS REFERENTS AL NOSTRE POBLE, I EM QUEDO PARADA DE LES TONTERIES QUES ES PODEN ARRIBAR A DIR (DE TOTES LES PARTS), AIXÍ NO S'ARREGLARA MAI LO POBLE!!! TOTS ELS QUI HI HAVIEN ALS ANTERIORS GOVERNS MUNICIPALS ES VAN APROFITAR I NOMES VAN MIRAR PEL SEU BENEFICI PROPI, IGUAL QUE PASSA AVUI EN DIA. CREC QUE ENLLOC DE DIR TANTES TONTERIES LA GENT HAURIA DE REACCIONAR I SENSE FANATISMES I "AMIGUISMES" HAURIA DE RECONEIXER QUE TOTS ENS HAN PRES EL PEL. JO EN LES ULTIMES ELECCIONS HE VOTAT EN BLANC, QUE ES TANT DIGNE COM QUALSEVOL ALTRE VOT, JA QUE CAP DE LES PROPOSTES QUE ES PRESENTAVEN M'EREN CONVINCENS. ELS ANTICS ALCALDES SON UNS IRRESPONSABLES PERO EL NOU ALCALDE VA PEL MATEIX CAMI.

FA MOLTS D'ANYS QUE HI HA ESCANDOLS AL POBLE PERO ANEM PEL CAMI DEL DESASTRE.

UN FUTUR ALCALDE (GERVASI) QUE VA PER LES CASES ACOMPANYANT A UN PROMOTOR PER COMPRAR TERRENOS ES MOLT SOSPITÓS. LA GENT DEL POBLE SAP EN QUINS DINERS S'HAN PAGAT LOS BOUS (AL MENOS LO QUE PAGA QUE CANVIE EL SOBRE, QUE PARA COLMO FA PROPAGANDA DEL CONSTRUCTOR). SABEU QUE EL SR.ALCALDE I EL SR.SALVADOR(LES BARRAQUES) VOLEN CONSTRUIR UN POBLE APART TIPIC DELS NOSTRES AVIS,SI SI, ENS BARRAQUETES I PER PODER ENSENYAR COM ES VIVIA AVANS. QUE NO HI HA COSES MES IMPORTANTS COM ESFALTAR CARRERS, DONAR LLUM A TOTS ELS CARRERS, BAIXA ELS IMPOSTOS ALS CIUTADANS, ARREGLAR LES CLAVEGUERES,...I UN LLARG ETC QUE TOTS SABEM. EL POUM ( QUE VA SER DISCUTIT A LES BARRAQUES I ES VA CONVIDAR A PASSAR EL CAP DE SETAMANA AL REPRESENTANT DE INCASOL PAGANT TOTS ELS DEL POBLE) ES LAMENTABLE, JA GENT QUE AMB LA NOVA ORDENACIO PEDRA LA CASA, SI COM HO DIC, ON AVUI EN DIA HI HA CASES DE MES DE 40 ANYS D'ANTIGUITAT EN UN FUTUR HI HAURA UN PARC I UNA CARRETERA DE 15M;LA GENT QUE NO HA VOLGUT VENDRE TERRENYS SE'LS HAN RECALIFICAT COM A EQUIPACIONS MUNICIPALS; AL MIRADOR VA PROJECTAT UN HOTEL!!!!!QUINES BARBARITATS, EL POBLE S'AFONARA PEL PES DE L'HORMIGÓ.ARA BE,TOTES LES CONSTRUCCIONS QUE SIGUIN BLOCS ESTAN BEN VISTES PER L'AJUNTAMENT PERQUE COBREN UN EXTRA(RECALIFICANT TERRENOS I DONANT PERMISOS ON NO SE'N PODEN DONAR, I NO D'ARA DE FA MOLTS D'ANYS). LES NORMES SUBSIDIARIES SON MOLT CLARES PERO HI HA GENT QUE NO SE LES HA LLEGIT, A VEURE SI HI HA ALGUN VOLUNTARI QUE LI PORTE AQUESTES NORMES A L'ALCALDE I AIXI COMPROVE QUE LA CASA DEL SEU FILL ES ILEGAL PER NO COMPLIR AMB LES NORMES;I AIXÍ PODRIEM ESTAR DIES.
SEGUR QUE ALGU PENSARA QUE TINS OBSECIO AMB EL NOU ALCALDE, PERO NO, ELS ANTICS HAN FET MOLT PERO MOLT DE MAL AL POBLE, PERO ARA JA ESTA FET I NO HO PODEM SOLUCIONAR, PERO EL NOU ALCALDE PORTA POC TEMPS I SI TOTS EXPRESEM QUE NO ESTEM D'ACORD AMB EL SEU PLA DE GOVERN ENCARA PODEM SALVAR-MOS, PERQUE ANEM DE CAMI A LA RUINA, TINDREM QUE MARXAR DEL POBLE PER VIURE TRANQUILS.