14 d’abril 2007

Un dia qualsevol. Feina. CiU

Avui ha sigut un dia llarg, i intens... més o menys podria dir com qualsevol altre dia, però avui han passat dues coses que l'han fet, diria especial.
En primer lloc, a la meva feina, m'han comunicat que un company es trasllada a treballar a la delegació que tenim a Barcelona. Un bon company, un amic, dels bons. Em sap greu perquè del primer dia que vaig entrar a l'empresa, sempre va estar disposat a ajudar en qualsevol cosa que fes falta, i això, a la llarga, s'agraeix molt. Però a més, és una de les persones que millor relació tenia a l'oficina, tot i que, per supost, tinc bona relació amb cada un dels membres de l'equip. Espero i suposo que li anirà molt bé. La vida està plena de reptes, i si els afrontes en seguretat, els acabes superant. Sé que en poc temps li anirà molt bé, i que pot ser una bona oportunitat per poder arribar lluny, cosa que no dubto. Així que ànims i endavant!
Doncs bé, com és normal, avui tornava a sortir tard de la feina, però el "problema" era que a les 21:30 havia d'estar a Tortosa per al sopar que s'ha fet per a la presentació de caps de llista de CiU al Baix Ebre, i a les 21:15 estava sortint de Tarragona.
Quan he arribat al recinte on feiem l'acte, he pogut veure que estaven totes les taules plenes. Alcaldes, caps de llista, regidors, futurs regidors, militants i simpatitzant del nostre partit omplien tota la sala... un goig. Ha començat els parlaments Ferran Bel, com a president del partit a la comarca. Ha finalitzat la seva intervenció dient: si sóc l'alcalde, ho seré de tots els tortosins i tortosines. El coneixo i crec que ho serà, ja ho ha demostrat com a President del Consell Comarcal, no tots poden dir el mateix. Desprès ha agafat la paraula l'Artur Mas, que ha subratllat i defensat el paper dels municipis en la vertebració de Catalunya, recordant aquell famós eslògan del President Pujol: Catalunya comença al teu ajuntament. He de dir que ens hem trobat amb un Artur "familiar", pròxim a tots als assistents i les persones que l'anaven a saludar. És a dir, amb un Artur Mas tal i com és, i com sempre l'he conegut, distant a aquella imatge d'home-robot-prepotent que molts li volen atribuir interessadament.
Desprès de l'intervenció de l'Artur, ha agafat la paraula la futura regidora de Tortosa i actual gerent del Consell Comarcal, la Meritxell Roigé... la Xell, la que serà algun dia, i si no m'equivoco, la primera alcaldessa de Tortosa, temps al temps. La seva passió per la defensa de la seva ciutat, el territori i el país la portaran a aquest privilegi, ser l'alcaldessa de la seva ciutat. Però de moment, estic segur que serà una excel.lent regidora. Bueno, continuo, la Xell ha fet la presentació de tots els caps de llista dels pobles de la comarca, que han anat pujant un a un a l'escenari que hi havia muntat. Tots gent compromesa i que han demostrat al seus pobles que es mereixen tornar a ser alcaldes, i els que no ho eren, que es mereixen ser-ho.
Com no, he de fer menció especial a la meva cap de llista, l'alcaldessa que Deltebre necessita, l'Imma Juan. Imma ha demostrat que és la persona més capacitada per dirigir el nostre ajuntament. La seva sinceritat, la seva prudència, la seva proximitat a la gent, la seva manera de mediar, la seva capacitat de negociació, el seu treball diari amb el mòbil sempre disponible, una vida dedicada al poble, el no vendre fum, i les inversions i el canvi que ha fet el meu poble en pocs anys, l'avalen. Si algú no ho creu així, que em digui qui més a portat més inversions al poble, i sense endeutar-lo. Ningú. Molts se poden atribuir medalles, legítim, però la gent que sap com funciona l'ajuntament sap qui és qui ha aconseguit el pont, la llar d'infants, la nova residència i el centre de dia, el passeig fluvial, etc.
Ja és tard i estic cansat. Solament desitjar-los a tots els que he nombrat en aquest escrit molta sort, en tots els sentits.