31 de març 2007

Setmana Santa a Riumar

Un dels motius perquè no he actualitzat aquest bloc els darrers dies, és que he estat molt liat donant un cop de mà a l'empresa familiar, dedicada al turisme a Riumar.
Com tots els anys, Setmana Santa és el tret de sortida per a les empreses turísitiques del meu municipi, tot i que cada vegada més, la temporada es va fent més extensa, i suposo que duraria tot l'any si es promocionés a fires importants, i no a "firetes" com s'està fent els darrers anys.
Doncs bé, a dia d'avui, tenim ja reservats el 90% dels xalets que tenim per a llogar. Un 50% a gent del país, un 30% a alemanys, i un 20% a gent de la resta de l'Estat espanyol. Preveiem poder arribar, com tots els anys, al 100% d'ocupació, tot i que la pluja amenaça, i molta gent que sempre es deixa les coses per a darrera hora, al final es deicidirà a quedar-se a casa.
En el lloguer d'embarcacions, he de dir que solament tenim reservades 4 barques per a tota la setmana. Fet normal, ja que no és bon moment per a la pesca. Si el temps respecta, les altres barques les podrem llogar per dies o hores. Coincideix que els arrendataris d'aquestes 4 barques són tots clients alemanys repetitius, que venen a pescar.... LA PESCA...... la pesca a Riumar......
No es pot entendre Riumar sense pesca. Són dos coses que van juntes, lligades, a l'igual que Delta i Parc Natural. Hem de recordar que el boom turístic a Riumar va començar fa uns 15 anys aproximadament perquè va ser promocionat el nostre poble, conjuntament amb la pesca a una Fira molt important d'Alemanya. Riumar és un paradís de pesca, i està considerat com un dels punts més importants d'Europa. La promoció que fa l'iniciatia privada arreu del món és molt important, i l'increment continu de turistes que venen a visitar-nos ens avalen.
Riumar és pesca, i la pesca està a Riumar. No ho oblidem.

1 comentari:

Anònim ha dit...

No caigueu en el drama de convertir el turisme de qualitat en turisme de quantitat, perquè quantitat no és qualitat, i per tant, alerta amb el "turisme de borratxera" tal com en diuen consellers del Tripartit ;-)