19 de juliol 2007

L'adeu de Piqué

Acabo de llegir que Josep Piqué i Francesc Vendrell han presentat la seva dimisió al PP. Acebes i companyia han conseguit imposar les seves tesis davant el sector més catalanista i de centre d'aquest partit. Ara, sense aquestes dues persones, ens trobarem amb un PP més radical i perjudicial per a Catalunya, n'estic convençut.
Piqué, de les poques persones que va i ha plantat cara a la direcció del seu partit se'n va. Potser ja ho tenia que haver fet quan fa un o dos va plantar cara a l'Acebes i Zaplana, i va perdre el pols. La vida és així. Espero, pel bé de Catalunya, que trobin a una altra persona capaç de plantar cara a Madrid, però ho dubto, no ho permetran. S'apropen les estatals, i el PP necessita radicalitzar-se per a guanyar vots.
Fa uns quants anys que segueixo a Piqué, i a pessar de les evidents diferències ideològiques, trobo que era, i és, una persona molt vàlida, un dirigent expert, dialogant i un dels millors oradors com a diputat, llàstima que s'equivoqués de partit.
Per sort, als qui ens agrada la política, encara podrem veure'l al Parlament, ara alliberat d'unes idees que el deixaven en les mans lligades.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

ROBERT:

En lo jove que ets hauries de tenir una ment mes oberta i no ser tant fanatic, fundamentaliste convergent?
Que vol dir que Piqué es va equivocar de partit, o es que després de Convergencia no hi ha vida?
Suposo que estas al tanto que detras del expartit de Piqúe hi han 10 millons i pico de vots?
Per la teua deducció tots els simpatitzant d'aquest partit estàn equivocats?
Ah i los de la teua congergencia estàn en possessió de la veritat absoluta.
Quins tics, bé suposo que el temps et madurarà.

Adam ha dit...

jo també crec que piqué se va equivocar de partit, i era dels pocs dirigents de centre-dreta que tenia el PP.
i al que parla de 10millions, te deus referir a l'estat espanyol.

i tant robert com jo, tenim un altre país com a referència.

Robert Bellaubí ha dit...

Crec que sóc una persona amb una ment prou oberta (i no cal ser jove per a això), i no em considero ni molt menys fanàtic, solament apasionat en el que faig.

T'ha quedat bé això de fundamentalisme convergent, ja se sap que a convergència sóm fundamentalistes, manipuladors, sectaris, i que controlem a la premsa... perquè això fem, no ?

Després de Convergència hi ha vida, no et preocupes! No tot s'acaba en Convergència, estem salvats! Per exemple, després de deixar la Generalitat, el tripartit no ha estat a l'alçada, Catalunya a retrocedit en molts sentits, ha perdut prestigi i poder,però el que és cert, és que després de Convergència hi ha vida.

Si em refereixo a que Piqué es va equivocar de partit és perquè ho sé, o ara em diràs que Piqué ha sigut del PP tota la vida? Piqué va entrar al PP sense donar suport plenament a les tesis del partit,ha anat navegant durant uns anys, i ara, amb la radicalització que s'està produint dintre del partit, ha decidit anar-se'n abans de que l'acaben de cremar. Ja ho he comentat i no m'he amagat mai, si Piqué hagués defensat unes altres idees, m'hagués agradat que fós del meu partit, ja que el considero com una persona brillant.

Pel lo dels 10 milions i pico... ok, i què? jo no he dit que els votants estiguin equivocats, el que dic és que alguna cosa va malament quan dimiteixen unes persones amb tant pes a l'organització del partit. I ho fan per culpa de la seva direcció a nivell d'espanya, concretament del Zaplana i l'Acebes, que va venir la setmana passada al nostre país a arreglar el món, i potser sí que l'ha arreglat, ja li ha anat bé a ell.

Jo no he dit mai que els de Convergència estiguem en possessió de la veritat absoluta. Si aquesta afiramció la fas tu, l'agraeixo, però modestament, t'he de tornar a dir que sempre he pensat que no hi ha veritats absolutes.

Lo dels tics també t'ho agraeixo, sempre va bé de reconeixe'ls per a millorar defectes. Ara bé, vist el meu article, i el teu comentari... no hauries de ficar-te tu al mirall???

Anònim ha dit...

PPros i Convergents no s'haurien de criticar ja que sempre han tigut bona sintonia (ara a la Diputació de Tarragona), són partits d'idees conservadores i bastant semblants (Duran podria ser perfectament ministre de Rajoi), es tracta de la tradicional dreta burgesa catalana (CiU) i de la dreta profunda espanyola (PP),

que quedi clar que els respecto encara que divergeixo en els seus princips i ideals,

per cert algú sap que pasarà amb Juan Bertomeu, seguirà al Parlament o dimitirà amb els seus companys Piqué i Vendrell?

Anònim ha dit...

I quan ciu Governaba amb esquerra a la diputació, també tenia sintonia amb el PP?

Ni esquerres ni dretes, Catalunya.

Anònim ha dit...

iEIC, NO TE NAS ANTERAT QUE QUAN PIQUE ESTAVA AL PESUC JUANITO IA MILITAVA EN AP.
CONTESTO AL K PREGUNTAVA QUE FARA JUANITO.