03 de febrer 2009

Debat Pla Territorial

Ahir a la tarda, i com després haviem d'anar a Lleida a un acte de la sectorial de sanitat de CDC, vaig acompanyar a Sancho a un debat que es va fer a Antena Caro, a Roquetes. En principi en aquesta tertúlia havien d'anar també Forcadell, Gervasi Aspa, Antoni Sabaté i Sancho. Quan vam arribar a les instal.lacions, Frocadell s'havia disculpat per no poder assistir, i al veure que Gervasi no arribava, el van telefonar. Segons Gervasi, es pensava que tenia que anar un altre càrrec del partit. Els que sóm de Deltebre, ja ho entenem això... Doncs bé, el debat va començar amb Sancho i Sabaté. A destacar:
Sabaté, per suposat, defensava el pla, dient que contemplava unes obres molt importants, que s'havien d'executar. A més a més, justificava el fet de ser d'esquerres en elaborar plans, i que la Generalitat ja n'havia fet 6 en aquests darrers mesos. A més a més, va destacar que no era proteccionista, ja que hi ha hagut d'altres, com el de l'Alt Pirineu que ho són una mica més. En resum, aquests van ser els arguments que va exposar.
Sancho va comentar que menys tres d'aquestes infraestructures, les demés ja estaven contemplades a l'anterior Pla Territorial, i que per aquestes obres, no calia fer un nou Pla, que limités encara més el creixement a les nostres terres, també en l'àmbit rural. El que cal, segons va comentar, és executar aquestes obres, més pressupost per als Parcs Naturals, i més inversió real, recordant que des del 2003 el pressupost de la Generalitat s'ha duplicat, mentre que la inversió liquidada a Terres de l'Ebre aquest any és inferior a la del 2003.
Els dos es van comprometre a fer i rebre aportacions pel al Pla, tot i que Sancho va destacar que hauria de tenir el consens del territori per a què CiU acabe donant-li suport, ja que segons comentava, aquest Pla està fet des d'una visió metropolitana, que perjudicarà als pagesos, i al desenvolupament econpomic en general de Terres de l'Ebre