27 de març 2008

Transvas d'aigua a València

Ho advertia ara farà ja uns dos o tres anys: Barcelona vol aigua, i ja té un estudi que propossa un transvasament per al 2007-2008. Ningú en feia cas, em deien que amb la Nova Cultura de l'Aigua tot s'arreglava, i que d'aigua transvasada no en tornariem a sentir, ja que el tripartit vetllaria pels nostres interessos... Com estem apreciant aquests dies, ni Nova Cultura de l'Aigua, ni vetllar pels nostres interessos, transvasament pur i dur, amb enganys, i creant un conflicte entre territoris, que ja veurem on ens durà.
Però això és un altre tema, el preocupant és que s'emportaran aigua del Segre, sense cap mena de protecció per a la seva conca, que és la de l'Ebre, deixant-nos sense aigua i desamparats. La qüestió un cop es faci aquest transvasament serà: Quina excusa li donarem a València quan ens demane aigua de l'Ebre? Veieu Canal 9 darrerament? no diuen ni mu! estan callats, a la espera, no volen fer saltar la perdiu. Ara bé, estan preparats un cop s'incicien les obres a saltar al coll reclamant una aigua que segons ells també els correspon. I que dirà l'Estat llavors? Us penseu que li dirà que no a València, havent-ne donat a Barcelona?
Lamentablement, si es fa el transvas d'aigua del Segre, i sense voler profetitzar, us anuncio que en un futur bastant immediat també sentirem que es farà un transvas a València. A alguns per voler ficar unes garanties condicionants per a evitar justament que passes això (recordeu? si no hi ha aigua, ni una gota) se'ls va insultar, agredir, criminalitzar...... i ara molts d'els que cridaven, callen, perquè són víctimes dels seus propis crits, permetent que s'emporten tota l'aigua que voldran, quan voldran, i sense cap mesura de protecció per a la gent de les Terres de l'Ebre, i el tram final del riu. Penós, però real.