26 de març 2008

Poquesvergonyes? jo no ho diré

Senyors, ja tenim transvassament. Ja fa alguns dies que ho anunciavem, sobretot a través d'Ebrediputats, i ha sigut tal i com ells deien, no s'han equivocat ni amb el traçat. El tripartit traurà aigua del Segre per a portar-la a Barcelona, i ho farà amb alevosia, havent-ho negat dos dies abans de les eleccions, i fins i tot ara, dient que no hi hauran transvasaments, sinó extraccions d'aigua. Jo no ho diré, però ho penso: són uns poquesvergonyes! Encara a estes altures ens poden venir dient que ni hi haurà transvassament? A més a més, del Segre, per a què la gent del Delta ni ens interem, ja que això queda molt lluny! Però el que hauriem de saber és que si la treuen del Segre, la qualitat de l'aigua que ens arribarà a natros ens empitjorarà molt, ja que gràcies a l'aportació d'este riu, està sobradament demostrat el guany amb qualitat d'aigua al tram final de l'Ebre, i no ens oblidem que l'Ebre actualment és totalment deficitari.
També diuen que serà temporal, ho torno a pensar: poquesvergonyes! Una inversió que faran de 18-20 milions d'euros per a extreure 1'5m3/s la utilitzaran solament per a 8 mesos? FALS! Una inversió com aquesta no és temporal, l'aprofitaran un cop i un altre, i un altre i un altre cop.
I tot això sense cap garantia, sense caudal ecològic, sense mesures de protecció, sense res de res. L'aigua a Barcelona, i al Delta ja s'ho faran, perdó, ja ens ho farem, no? Mentrestant... el mar va tragant, i el Fòrum es va fent més gran...

6 comentaris:

Anònim ha dit...

No entenc el que estàs predicant quan el teu partit dona suport absolut als transvasaments, calladet amb aquest tema estàs millor, els que tenim que parlar som els que ¡¡sempre!! em estat encontra de qualsevol transvasament que pugui perjudicar l'Ebre.

Al transvasament que donava suport el teu partit no deteriorava el riu Ebre, sinó que el feia desaparèixer del mapa, no m’estranya ja que els governs pujolistes al Delta mai li varen tenir un respecte, ni al Delta ni a la gent de les Terres de l’Ebre.

Robert Bellaubí ha dit...

El nostre partit sempre ha defensat el mateix, i és que si no hi ha aigua, no es poden fer transvassaments. Ho deiem abans i ho diem ara. Si no, mira l'hemeroteca.

LA pregunta que et faig és: parles ara? per què ciritiques a CiU quan els responsables del transvassament és el tripartit? no veig que això ho cirtiques... Jo no he de callar sobre aquest tema, mai ho he fet, i sempre he tingut la mateixa opinió, i la he dit a qui ha fet falta, no he enganyat mai. Altres no ho poden dir.

Per lo demés, podries dir-me quan es va aconseguir la màxima garantia LEGAL per a evitar qualsevol tipus de transvassament?

PEr lo de no tenir respecte al Delta i a la gent de les Terres de l'Ebre, és una opinió teva, i puc afirmar que totalment errònia. Però escolta, quant temps fa que governa el tripartit? quin respecte ens tenen estos? m'ho podries explicar? gràcies

Anònim ha dit...

Escolta anònim una mica més d’educació, perquè només faltaria que fessis callar a les persones que expressen el que pensen i a sobre diuen la veritat.
Ho es que tu no llegeixes la premsa?, mira la televisió, segueix els debats Parlamentaris et donaràs comte molt prompte de qui menteix, de qui amaga les veritats, de qui parla a mitges tintes, de qui enganya contínuament. I tu? i els que pensen com tu? que feu?. On sou?. I les mobilitzacions de les que us sentiu tan orgullosos... On estan ara?, On és aquesta gent???????. No estaran ara pas al Palau de la Generalitat?.
Com es pot parlar de respecte quan enganyen, menteixen i en queda constància tan en paper com en televisió? Quin respecte tenen aquests Srs alnostre País? Com es pot ocupar un Palau de la Generalitat amb aquesta indecència? Continuo reivindicant el mateix,ens Governen unes persones que no han estat votades per la gent de CATALUNYA al menys per prendre decisions al nostre País, si tinguessin dignitat plegarien. ELECCIONS ANTICIPADES JA..................... No poden Governar els que perden, després passen aquest tipus d’actes que no estan a l’alçada de tirar endavant la feina diària, ni les administracions ni la GENERALITAT.
No ens podrem permetre el luxe de continuar anant enrera com els crancs, si no saben GOVERNAR que deixin pas als que ho donen tot pel seu País,no només amb la vàlua personal sinó amb el cor, amb els sentiments, la feina i el treball del dia a dia, i no cal mirar massa temps enrera per recordar, quan érem l’enveja sana d’Europa en tots els aspectes.

POCAHONTAS

Anònim ha dit...

Dieu el que vulgueu, feu el que vulgueu, però no negueu una realitat, vareu aprovar un PHN que perjudicava greument el riu Ebre i el Delta de l'Ebre.
Vareu dir SI AL TRANSVASSAMENT DE L'EBRE I SI AL PHN.

Si voleu busquem hemeroteca que ho confirmi, tranquils que us ofegaré amb proves.

Robert em fas gracia dius: “El nostre partit sempre ha defensat el mateix, i és que si no hi ha aigua, no es poden fer transvassaments.”
Et pregunto que sobra o sobrava aigua al riu Ebre???

Parlo ara i parlava abans!! Sempre amb la mateixa direcció, NO al tranvassament, el dolent es lo teu, abans si al transvassament ara no, no hi ha qui us entengui, cosa típica de CiU estem al centre quan ens interessa diem que si quan no diem que no! Em fa gracia.

Em demaneu educació per la llibertat d’opinió, correcte, però no us voleu netejar la cara amb l’aigua del riu Ebre que vosaltres mateixos vareu vendre al PP.

Anonim no em soltis el rotllo de com es governa ara i com es governava abans, et penses que quan estàveu vosaltres anava tot com una bassa d'oli?? tinc gravada la frase LA CATALUNYA INSÒLITA.

Robert Bellaubí ha dit...

Varem di sí al transvasament de l'Ebre CONDICIONANT-LO, aportant les màximes mesures legals que mai ha tingut el riu, mesures legals que ara ja no estan, i que fan que ARA es puguen endur l'aigua on vulguen i d'on vulguen.

No sobra aigua de l'Ebre, a l'igual que no sobrava, per això entre altres mesures, vam introduir lo de fixar un caudal ecològic d'un mínim de 135m3/segon, o sigui, com no hi hauria aquest caudal, no es pot treure aigua de l'Ebre.

No fiques paraules a la meva boca, quan no les he dit. Torno a repetir, sempre he dit el mateix.

Sempre he considerat que es pot portar una conversa amb educació, i trobo que tu ho has fet en tot moment. Discrepar podem discrepar en alguns, pocs, o molts aspectes, però s'han de respectar totes les idees i possicionaments.

Quan governavem natros no era tot una bassa d'oli. S'haguèssin pogut fer més coses... i tant! però les situacions són les que són, i les nostres terres tenen una història, i en 23 anys de governs convergents, déu ni do si se n'han fet.

Vinga, parlem

Anònim ha dit...

Veig que aquest anònim només sap parlar de CiU. No he llegit cap crítica al tripartit. Sectarisme??