30 de gener 2008

Que torna Felipe !!!


Ja fa dies que va fen campanya, passejant-se amunt i avall, apareixent als monitors més grans dels actes socialistes, i sembla ser que serà el fitxatge estrella de Zapatero, senyores i senyors, Felipe a vuelto. Com seu deu estar veient el ZP, i com li deuen estar sortint les enquestes internes per a arrossegar al F. Gonzalez un altre cop a primera linia! No li tocava cap altre remei. Després del desencís general amb aquest govern, i les continues divagacions (ara sí, ara no, ara no ho sé), la gent ha perdut la confiança en aquest govern, i natros a Catalunya ho sabem millor que ningú.


Sembla ser que el Felipe anirà al miting de campanya que es farà a Tarragona! que fort, el Felipe a Tarragona! El PSOE va fort, se la juga i va per totes. Lo que no ha fet en 4 anys ho vol fer en unes setmanes amb la prescència d'un fitxatge mediàtic. Ara bé, jo era jovenet però me'n recordo: Corcuera, Barrionuevo, Gal, PSV, Guerra, etcètera etcètera i un llarg etcètera... El Felipe que ara somriu va haver de fugir per cames, i va donar la victòria al PP. Sí senyors, el PSOE va regalar la victòria al PP del Aznar, així que cada un que assumeixi les seves responabilitats. La responsabilitat de Felipe seria quedar-se a casa, que prou corrupció va haver alhesores quan governava. Per això, trobo que Zapatero s'equivoca tornant a comptar amb Felipe Gonzalez, a no ser que vulgue que torne a guanyar el PP.


12 comentaris:

emigdi ha dit...

Felip González va ser el president del GAL i de tots els fraus econòmics de finals dels anys 1980 i principis del 1990. Jo sí que els recordo bé, ja que coïncidiren amb la meua època universitària.
Robert, és veritat que González va lliurar el poder a Aznar, malauradament amb la col·laboració de CiU. Sé que ho negaràs, però només dir-te que la meua germana va votar per única vegada en sa vida CiU per provar d'evitar la victòria d'Aznar (llavors ERC no treia diputat per Tarragona), i es va trobar amb la desagradable sorpresa que el seu vot servia per investir Aznar. 4 anys després CiU va tornar a investir Aznar, quan no els necessitava. Sé que ho negaràs, perquè sempre negueu evidències. Jo no nego res sobre pactes amb Montilla dels meus, perquè si fos per mi el PSOE no estaria al poder de Catalunya ni seria un aliat a Madrid. La política d'aliances dels partits catalans és autènticament nefasta, passa que vosaltres no ho reconeixeu mai.

Robert Bellaubí ha dit...

Hola Emigdi,

CiU no va votar l'investidura de l'Aznar, no el va investir, i això és una evidència.

Com bé dius, ERC sí que va investir a Zapatero i a Montilla, que també és una evidència.

Per la política de pactes entre partits catalans és nefasta, també és una evidència.

En quant a aquestes eleccions, ERC es presenta al Senat amb el PSC-PSOE, que també és una evidència.

Per aquest motiu, i també és una evidència, tot i que pugues dir que és partidista, et recomano a tu i a la teva germana que voteu a CiU estes eleccions, ja que sempre que CiU ha sigut decisiva a Madrid, Catalnuya a progressat com mai, que tambés és una evidència.

Salutacions !

Jordi ha dit...

El PHN, és una evidènicia? Per a tu el PHN ,que dius que portes les Terres de l'Ebre al cor, és fer progressar el teu territori? Pactar amb el PP és fer progressar Catalunya?? Mare de Déu, si portan l'Ebre al cor vols fer un transvassament.....no sé que faries ni no el portéssis.

I una cosa, encara que jo al PSOE tampoc lo puc veure, si tinc que investir a Zapatero per a que retiri el PHN , ho faria encantat. La investidura són 4 anys lo riu .... és per sempre, pels fills i pel nets. Com dir als nostres descendents que no vam fer res per defensar lo riu? Ara el PHN està retirat, els pròxims 4 anys ja en parlarem de donar suport.

Es una evidència que Mas va pactar lo estatut rebaixat amb Zapatero? Ha fet pregressar Catalunya este estatut?

Anònim ha dit...

és una evidència que al riu no baixa aigua i que al Delta se l'està tragant la mar, mentres es fan fòrums dins de l'aigua? es una evidencia que amb ciu es va aconseguir el màxim reconeixement legal per a la defensa del riu? És una evidència que el phn està retirat, però que els que governen no fan res per a que el Delta el vegin els nostres fills i nets.

És una evidència que les inversions que s'estan duent a terme actualment són per les negociacions de ciu. Em podries dir quantes evidents inversions s'estan duent a terme al territori que no les hagués iniciat i fins i tot començat a executar convergència?

Anònim ha dit...

A la campanya de les municipals de 2003, l'ilustre diputat al Congrès i alcalde de Montblanc, Josep Andreu(ERC) portava al seu programa portar l'aigua de l'Ebre a Montblanc per potenciar la industrialització del municipi, no per que estèssin sense aigua de boca i patissin restriccions. Qui estigui lliure de pecat que tiri la primera pedra. I si algú ho vol comprovar només cal que es passi per l'Arxiu Comarcal de la Conca.

Anònim ha dit...

Això de pendre l'aigua a Montblanc... Me sembla que lo primer minitransvassament lo va fer CIU per portar l'aigua de l'Ebre per a les químiques de Tarragona no??

Anònim ha dit...

de quin màxim reconeixement legal parle? Que vol dir que quant estave CIU lo delta no estave en regressió?

emigdi ha dit...

Robert,
És una evidència que mai no accepteu cap error. Si us plau, qui va investir Aznar? Amb quins vots? Quin suport únic va tenir el PP en la primera investidura? A qui va rebutjar Pujol desgraciadament a les eleccions catalanes de 1999? A l'ERc de Colom, actual militant de CDC. Jo no he votat mai CiU, i probablement no ho faré mai. La meua germana es va sentir còmplice d'haver fet Aznar president gràcies al vot vostre. Renego de Montilla (ho he dit deu mil vegades), però vosaltres teniu un problema de memòria greu. El vau investir dos cops, i provablement ho fareu amb Rajoy a les properes eleccions. Rajoy no és pitjor que Zapatero! Em costa pensar que un xaval jove com tu no pugui acceptar realitats: vàreu ser socis del PP i van tenir el poder gràcies a vosaltres (els primers quatre anys, i els altres malauradament).
Ja tinc clar el vot que he de fer, tot i que la política catalana és molt nefasta (tu també estàs tancat en banda, jo no, ja que em considero militant de la catalanitat per damunt de sigles i partits)
salut,
emigdi

Robert Bellaubí ha dit...

Emigdi,

els dos ens hem errat, tu l'has errat dient que CiU va votar les dos investidues de l'Aznar i que la primera investidura va ser solament amb CiU, quan va ser també amb els vots del PNB i CC. Jo m'he errat, i ho reconeixo, dient que el primer cop vam investir a l'Aznar, a causa de la crisi que hi havia en aquell moment, i l'esforç del President Pujol per portar-nos a Europa i poder assolir els criteris de convergència econòmica per a aconseguir la moneda europea. Ja havia comentat a l'article que en aquell moment, convergència no va trobar adient un pacte amb els socialistes,tal i com estava la situació, ja que el PSOE estava incapacitat, i personalment, no es mereixi governar a causa dels desastres causats.

Pel tema de no haver pactat amb l'Esquerra de l'Àngel Colom, no tinc moltes dades, i per tant, no et puc dir perquè no vam pactar amb ells, però el que puc dir és que al 1995 ERC tenia una greu crisi interna que per poc la dissol, i que al final es va finalitzar l'any següent amb l'escissió de Rahola i Colom formant el PI. És a dir, en quina Esquerra podia pactar Convergència? Durant la segona legislatura del PP, CiU i ERC havien arribat a un pacte, però es va trencar per motius que ja explicaré un altre dia...

Per una altra banda, trobo que no tens prous arguments per a dir que Convergència pactarà amb Rajoy aquestes eleccions. Rajoy i Zapatero per a mi estan al mateix nivell, ja que els dos ignoren Catalunya, i aprofiten qualsevol oportunitat per a descafeinar-nos, ja ho dit prou vegades. També t'ho he comentat anteriorment, si Convergència és forta a Madrid, Catalunya surt beneficiada.

I ara què? Hi ha hagut 2 tripartits perquè els ha convingut al PSC a ERC i a IC, i que han investit a ZP. Què diu Esquerra d'això, perquè tot i que estàs per damunt, pel que he vist al teu blog, els dones suport, a l'igual que fas amb IC, no? T'ho comento perquè fica el cas que Convergència pacta o investeix al ZP. Llavors què dirà Esquerra? que quina barra que té CiU de pactar amb els socialistes i no amb Esquerra?.

I per últim, jo em considero militant de la catalanitat, que està per damunt de sigles, però en aquests moments, les sigles que hi ha per a que Catalunya progresse són: CiU

Salut!

emigdi ha dit...

Robert,
Que tinguis clar que jo mai estaré a favor d'investir un president espanyol. Que s'ho facin sols? El més semblant a un espanyol de dreta és un espanyol d'esquerra, això és clar com l'aigua. Zapatero és el gran mentider de la Moncloa, que es va carregar les possibilitats d'autogovern de Catalunya.
Jo estic per la unitat de les forces nacionals d'esquerra, per una qüestíó d'ideals, i perquè crec que seria una bona manera d'acabar amb les aliances amb el PSOE. No tanco cap porta a CiU, malgrat discrepàncies ideològiques. Sóc bastant suau en les meues crítiques (normals) a CiU, malgrat que no entenc qu pactessin aquest estatut tisorat amb el PSOE.
Ni entenc el que va fer Pujol investint Aznar ni ara els pactes amb Montilla, els quals sempre he rebutjat i amb claredat.
Estic a favor de pactes amb ICV, perquè veig un moviment positiu de polítics com Herrera o Romeva, que són d'una generació molt diferent i catalanistes sincers. A més, voldria que el partit d'esquerres fort al país fos nacionalment català, i no el PSOE. Fins i tot tu podries estar d'acord amb aquest postulat. Els països necessiten partits de dretes i d'esquerres. Una ERC-ICV, plegats, serien la força hegemònica de l'esquerra catalana com en època de la República, al meu entendre millor que dependre d'aquesta gent del PSOE d'aquí.
Bé, hem tingut el tipus de discussió que m'agrada, amb serenitat i encarant la idea respectiva de país.
Una abraçada des de Campredó (poble també no independent, és el meu destí, xiquet)
Emigdi

Robert Bellaubí ha dit...

A mi també m'agrada passar-me hores parlant sobre política i l'actualitat, i tenir converses tranquiles i argumentades d'aquest tipus.

Ens veiem a l'Ebrebloc! i per cert, amb convergència el teu poble, on tan bons amics i amigues tinc, serà un mica més independent...

Una abraçada!

Robert Bellaubí ha dit...

Acabo de veure un comentari anònim que parla de les garanties legals del riu, i afirmo que amb el CPIDE es van aconseguir les màximes defenses legals que ha tingut el riu Ebre al seu tram català. És així perquè es podia regular el caudal ecològic, que natros el fixàvem en 135m2/s (on està ara aquest caudal, i on estan aquells que deien que farien falta 300 i pico...m2/s? uix, em sembla que estan portant la conselleria de medi ambient).

solament amb aquest reconeixement ja seria suficient per a ser el màxim reconeixement legal, però no ens hem d'oblidar d'altres com el control sobre les hidroelèctriques, les mesures de protecció del Delta, i les mesures de gestió del riu.

I tot això des del TERRITORI, natros teniem la clau. El territori manava, i el tripartit s'ho ha carregat tot. Ha donat el poder a l'estat, i li ha deixat de demanar mesures. I l'estat, ni mesures, ni diners, ni costa. Això sí, el fòrum va creixent .