05 de desembre 2007

Sobre el POUM de Deltebre

Per desgràcia, a causa de la meva feina aquets darrers mesos no he pogut estar molt pel poble, anant a fer algun que altre cafè i parlant amb gent d'aquí, ja que la feina no m'ho ha permès. Aquests darrers dies, per un motiu personal, he pogut voltar i parlar amb gent que feia dies que no veia, i d'aquesta manera, gaudir de bones converses. Hem estat parlant de moltes coses, i com no, del POUM, i del que es deia pel poble sobre aquest tema, i m'agradaria escriure sobre algunes de estes coses, per a clarificar una mica el tema:
Tots els grups polítics del poble van votar a favor d'unes línies generals del POUM. L'aprobació inicial la va fer ERC i PSC el dia 19 de juliol del 2007.
Aquest POUM està fet per ERC, amb l'ajuda de l'ex-regidor d'urbanisme, val la pena recordar la foto que estava exposada al pavelló a fires, i l'arribada en barco del POUM. Si no fós així, si ERC no hagués fet aquest POUM, no hauria tingut tanta pressa en fer l'aprovació inicial.
CiU vol un POUM, però no aquest. Aquest està viciat, està viciat per aprofitament personal d'alguns dels tècnics redactors, amb el seu Director, al capdavant, i si us fixeu en les "incongruències" que hem assenyalat a les al.legacions (que podeu trobar a www.immajuan.com), hi ha unes quantes coses que trobem que ja no és un tema tècnic, si no polític. Ells hauran d'exlicar aquestes incongruències.
CiU no pot acceptar mai aquest pla, en el que en alguns casos, l'apofitament econòmic a primat més que un autèntic planejament urbanístic del poble
CiU vol un POUM nou, però no aquest, ja que veiem i sabem que és necessari un nou pla urbanístic per al nostre poble. En 12 anys el poble ha canviat molt, i a més a més d'adaptar les normes subsidiàries als nous temps, s'ha de planejar de cara als pròxims 15 anys.
Però ho volem fer bé, no volem xiringuitos, volem un POUM nou, un POUM en el que la gent del poble pugui opinar, i no precissament a base d'al.legacions. Ja sabem que mai pot haver una planejament a gust de tothom, pero s'ha de fer, amb el màxim consens entre els ciutadans, i sobretot, sense cap mena d'interés que no sigui el del bé del poble, i això sí, amb la màxima transparència. Les reunions, a l'ajuntament que és el lloc on s'han de fer, res de reunions secretes ni anar a parlar a la gent a les seves cases o en altres llocs, aquest és el pimer principi de transparència, si no es fan així les coses, llavors passa el que passa, tots ho hem vist, i el que ens queda per veure

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Esta clar que has anat a parlar i a buscar opinió de la gent del teu paré polític, també tindries que anar a buscar opinió de gent que pensa d'una altra manera, que veu el POUM amb uns altre ulls, veuries les diferents opinions i no parlaries amb aquesta consistència de rebuig total del POUM, el POUM te errors però no es nul total.

El POUM abans de l'aprovació inicial ja feia nomes dos anys que s'estava treballant, si recordes dos anys avanç a l'ajuntament estaven el teu partit CiU i PSC, ara ens vols fer veure que CiU durant aquests dos anys va ignorar el POUM?? i que nomes Jordi es manejava "ante el peligro"??

ERC va continuar amb el POUM ja començat, vosaltres sabíeu gran part del que hi havia i qui era l'equip redactor, no entenc com us renteu les mans d'aquesta manera tan descarada.

Aquests tècnics redactors estan cessats i hauran tècnics redactors nous. Com bé dius està viciat però per part dels tècnics, els quals tindran una inspecció i tindrà també una inspecció el POUM per tal de assegurar que cap tècnic hagi fet alguna cosa per treure benefici del nostre POUM, aquestes "incongruències" que menciones tu bé saps que hi han les explicacions adients i justificades, l’únic que voleu es embolicar com sempre, encara no heu paït el fracàs electoral.

Vosaltres voleu un POUM nou, dius que no pot ser agust de tothom però si que el voleu a gust vostre, però resulta que hi ha un petit problema esteu a l'oposició i pot ser no es tindrà en compte les vostre inoportunes i innecessàries opinions sobre un nou POUM.

No dones llissons don s'han de fer les reunions, que vosaltres en un passat estàveu cansats de fer reunions clandestines com per exemple al de Nuri mig borratxos.

Robert Bellaubí ha dit...

D'acord, manteniu el POUM si això és el que us interessa, però seria bo saber quins tipus d'interessos teniu, després de demostar, i el que queda per veure, de les manipulacions que ha sofert el pla, manipulacions per part dels tècnics, i amb el consentiment dels polítics que han fet l'aprobació inicial.

Jo no he de buscar opinions de gent que està a favor o en contra del POUM, jo parlo en tot tipus de gent, i no he tingut mai cap problema en parlar en gent del color de pell que sigui.

CiU ja ha fet públic un document de 54 pàgines amb les al.legacions presentades + les que vam presentar el divendres posterior al ple. No estem d'acord en el POUM, a part dels xanxullos urbanístics, per la seva propia filosofia, que no s'adapta a l'idiosincràcia del poble.

Tot el poble a hores d'ara sap molt bé qui ha manegat amb el POUM i amb quins interessos... i el que ens queda per veure. Que explicareu les incongruències, per no dir-les d'una altra manera, d'acord, restem a l'espera. Vatros sou qui us heu de defensar. Està reflexat en paper, no com quan algú va filtrar una noticia falsa al País abans de les eleccions, intentant embrutar l'imatge d'Imma. Lo d'ella no va ser, està en els papers. Lo vostre també està en els papers, i ja veurem que serà.

CiU estem més forts que mai, tenim un bon equip i estem treballant molt. Així que no em de pair res, vam fer errors, els hem assumit, i els hem reconegut públicament. Natros no emboliquem, sou vatros els que esteu en una espiral i no sabeu com sortir-vos. Acusar ara a CiU és cobardia i manca de responsabilitat. ERC abans de les eleccions ja deia que el POUM era d'ella assumiu les conseqüències. Assumiu-les si teniu responsabilitat, però com no en teniu, continuareu acusant a CiU.

Dius que estarem a l'oposició? qui ho sap? qui sap si es s'acabarà trencant el govern? qui sap si Callau acabarà tragant i assumint la seva responsabilitat? qui sap si us dimitirà algún regidor més? qui sap, així que menys prepotència de què estem a l'oposició, que igual la desfeta l'acabeu tenint vatros.
Ja saps prou bé a quines reunions em refereixo,ja, a les que feia Galindo + Gervasi + Mingo en certes barraques. Aquí va començar tot, i ja veurem com acabarà...

Continueu en el POUM si voleu, però llavors us haurem de demanar responsabilitats, per justificar l'injustificable. Un alcalde no pot ser alcalde mantenint un pla com aquest ple d'irregularitats i interessos personals, així que manteniu-lo, que potser se us acabe el xollo.

Anònim ha dit...

No em puc estar de comentar la notícia d'AV -més val que quedi darrere d'un anònim-. Atacar des de l'anonimat és un acte de cobardia mentre que defensar una causa sent qualsevol és un acte degut i justificat.

1. Tens raó: hi ha gent que veu el POUM d'una altra manera, amb uns altres ulls. Fins i tot penso que el veuen bé. És clar, aquesta gent el valoren positivament pq prioritzen l'interès personal sobre el model de poble. I, per suposat, són d'ERC perquè la resta de ciutadans prioritzem el model de poble ja que no tenim ni volem beneficis personals en el POUM.

2. Dius que el POUM no és nul total. He de dir, francament, que que hi ha aspectes del POUM que no estan malament i, fins i tot, podríem dir que estan molt bé -per cert, molt pocs-. Ara bé, quan es destapen irregularitats la nulitat ja no és una possibilitat sinó una obligació. No obstant, entenc que us dolgui haver de retirar coses que no us van malament a nivell particular.

3. Quan es va signar el conveni amb la UPC, l'alcalde era Jordi Casanova i el regidor d'Urbanisme Domènec Tomàs. ERC també estava al govern. I, per tant, assumim que el desviament en la redacció del POUM es produeix per la intromissió de l'actual alcalde i de l'exregidor de CIU que, per sort per a nosaltres, avui està a ERC.

3. ERC quan va entrar no va començar amb el POUM sinó que va seguir amb el projecte. (qüestió de precisió).

4. Explica'ns on has vist que els tècnics redactors estan cessats perquè, oficialment, no apareix enlloc. El que si et puc dir és que si Galindo està apartat -que no vol dir que no estigui- és gràcies a què CIU va destapar l'assumpte en l'anterior Ple.

5. Això de la inspecció em sona a fugida endavant dels socialistes que veuen que han perdut tota la credibilitat mantenint-se baix de la mateixa manta irregular que ERC.

6. M'agradaria que les incongruències que denúncia CIU tinguessin una justificació com dius i, per això, espero que ens ho puguin aclarir. Com serà que encara no ho heu fet?

7. Natros volem un POUM diferent. Volem un POUM transparent, sense intromissions i que vagi d'acord al que el poble necessita i el que els ciutadans volen. Quina llàstima que no sigui CIU i prou qui demani el canvi del POUM! Al nombre d'al·legacions em remeto o és que no us en voleu recordar.

8. Estem a l'oposició, és veritat, però crec que, a hores d'ara, a vosaltres o a almenys a algun dels vostres regidors us agradaria estar a l'oposició i no trobar-vos amb haver de buscar solucions als problemes que heu creat per al poble.

9. Les nostres opinions són oportunes només pel fet que represntem molts votants del poble i són necessàries per poder ficar ordre al vostre desgavell.

10. Les reunions s'han de fer on toca, a l'ajuntament. I si voleu que us recordi llocs on vosaltres no us heu trobat amb el millor estat personal per diferents motius no gaire ètics, no patiu que també ho podem fer però, en tot cas, no caurem tant baix per ficar-nos al vostre nivell.

Crec que el teu escrit té tantes incongruències com temes. És una llàstima!

Anònim ha dit...

Si l'oposició en cuatre indagaciones (i espereus al seguent capitul) treuen a la llum tota aquesta corruptela , los que governen o estàn a la parra (greu)o estàn fins les selles (Marbella al poder)
Si tota aquesta "merdada" (perdò) s'hagues fet en un govern de dretes, les pintades per les casetes d'arrossars (tactica ´habitual dels vermellets) il linxament hagues sigut total.
Ara lo que us toca es està calladets i que lo bou no us

Anònim ha dit...

"un mes" magnifiques resposter ens aportes però amb moltes suposicions, es el problema de molta gent, tot son suposicions, comentaris, avisos, embolics...en fi no hi ha res clar tot manca de probes.

1.Conec gent que es totalment apolítica, hi el projecte del POUM no els beneficia en cap aspecte. NO estan en contra del POUM en conjunt, sinó d'alguns aspectes, per això estan les al•legacions.

2.Estic d'acord amb tu que quan es destapen irregularitats es perd tota la fiabilitat, per tant s'ha de aturar, hi de moment es el que a dut a terme l'ajuntament (CiU per no perdre el costum també critica això, quan sen donaran conte es criticaran a ells mateixos)

3. Bona precisió, a veure si la gent de CiU (els bons xiquets) sen anteren que ells van ser els impulsadors del POUM.

4. Aquesta setmana es farà oficial el cessament, sinó s’ha fet ja, per cert el cessament ve amb sorpresa, auditoria urbanística per Deltebre.

5.El silenci i la poca disposició de PSC, fa olor a covardia? No se.

6.Hi ha congruències ja justificades (informat), es del que parlem ens tenim que informar de tot millor, no podem acusar per la cara.

7.Noslatres fem cas a la gent, escoltem, i volem opinions per aquesta raó el POUM està aturat, vosaltres no sou d'aquests perfil, exemple clars els tenim amb les normes subsidiàries, qui va opinar??

8.Jajaja, que xalaríeu si estiguéssim a l’oposició, es dur per vosaltres.

9.Les vostres opinions son ben rebudes però no us creieu que fiquen ordre, nosaltres sabem com ficar odre, gracies, la vostra ajuda no ens fa falta perquè als ulls està la vostra ordenació del poble.

10.Estic d'acord les reunions on toquen, no diguis llocs perquè tens les que perdre, si ens remetem a la historia, ai.

S'han de fer comentaris, acusacions, declaracions sempre amb proves, "s’agarra antes un embustero que un coixo" ja en sentirem parlar d'aquesta frase, recorda.

Anònim ha dit...

No acuseu a convergència d'haver fet ella el poum, que tots sabem que el va fer gervasi utilitzant i aprofitant a un trànsfuga per a fer-se un tratge a mida, i quan els socialistes li donen suport, alguna cosa els toca també

Anònim ha dit...

Amic anònim,

M'agradaria contestar-te seguint amb la meva metodologia que veig que també ha servit per a les teves explicacions.

1. És evident que el POUM no afecta positiva o negativament tothom. La major part de la gent prima l'interès personal al públic i, per això, és molt difícil que algú que no estigui afectat particularment, s'interessi pel model global. Ara bé, encara hi ha gent que sense estar afectats de forma particular, defensem un model de poble concret. I si si, ho hem de fer via al·legacions perquè prèviament a la presentació del projecte no hi ha hagut el procés de participació ciutadana necessari per a copsar el model de poble que els ciutadans demanem.

2. L'ajuntament no ha aturat res. La única forma d'aturar-ho és convocant el ple extraordinari que CIU ha demanat i deixar sense efecte l'aprovació inicial del POUM. Per tant, fins que així no sigui i vistes les circumstàncies, em reitero en què trobo que els sap greu anular-ho. Per alguna cosa serà. Per cert, per les mateixes raons també s'hauria d'aturar el Pla del Molí dels Mirons. Ai ai que tot es complica!

3. Tots els partits volien i volen un POUM. CIU ho va impulsar conjuntament amb ERC i Jordi Casanova. El problema és que les coses es van començar a torçar perquè els companys de viatge no eren els adequats i, per això, tant CIU com Jordi Casanova no van voler aprovar-lo abans de les eleccions. Però no passa res que, amb les eleccions, el PSC entra al govern per salvar els mobles a ERC i li aprova el POUM (el 19 de juliol, ho recordes?) Potser ara us sap greu haver-ho fet però ara ja està.

4.M'agrada la rectificació que el cessament es farà aquesta setmana i encara no s'ha fet. Diria molt poca cosa del vostre partit si, estant al govern, no us assabentessiu de les maniobres del partit gran.

5. Deu ser dur per al PSC haver de compaginar les enormes ganes de mantenir-se al govern, el constant menyspreu d'ERC per fer-vos fora i, alhora, saber que hi ha coses que no estan clares i seguir immòbils. Ja veurem això de l'auditoria com acaba.

6. Per això que ens informem, presentem al·legacions sobre fets descriptius que, si et mires el POUM, els pots trobar. En cap cas, hem fet cap tipus d'acusació. I si no estem informats de les justificacions que dius és perquè ningú ens ha contestat oficialment al que hem preguntat. Per què serà?

7. Això de les normes subsidiàries em sona a un article que he llegit en un altre blog. Ara, com que a mi m'agrada parlar del que sé i no del que em diuen, continuaré parlant del POUM i no de les NNSS. Quina llàstima haver de remetre't al passat per no saber argumentar el present.

8. El poble ha parlat i ha volgut ERC al govern. Els altres s'han afegit sense que el poble els donés el suport necessari. Però la qüestió aquí és que, avui, a més d'un li agradaria estar a l'oposició. Per suposat, no del PSC.

9. Tens tota la raó. Tant d'ordre sabeu ficar que teniu un allau d'al·legacions per contestar. I aneu en compte perquè amb les clares mostres d'insatisfacció popular, l'ordre pot derivar en tics totalitaris. Ah! Potser és com el tema del pol·lígon: "les lleis les fem i les desfem natros com volem" Són paraules d'algú que ja saps. Què fort!

10. Per què no puc dir llocs? Repeteixo: les reunions s'han de fer a l'ajuntament. Però ficats a dir m'agradaria saber per què les reunions del molí dels mirons es feien a cases particulars. Totes les explicacions que em venen no són gaire bones i, per això, seguiré esperant que algú m'ho expliqui.

Per últim, només dir-te que les amenaces no diuen gaire de les persones. Al final, són manca d'arguments. En tot cas, dir-te que em mantinc en la descripció i no en l'acusació i, per suposat, prefereixo la veritat a la mentida.