26 de setembre 2007

LAPORTA, la societat civil i Catalunya

Després de les famoses declaracions de Laporta, i d'alguns dels comentaris que he anat sentint a algunes tertúlies, trobo que hi ha gent que ha sigut molt injusta amb el president del barça.
Està clar que el barça és una entitat que convergeix molta gent, gent amb idees i motivacions diferents. Socis i simpatitzans d'arreu del món que tenen diferents punts de vista sobre els temes que afecten a la societat en general. Ara bé, no ens hem d'oblidar per què el barça és més que un club, i el paper que ha tingut en la seva història recent d'abanderat del catalanisme.
Moltes vegades, es demana que la societat civil es manifeste públicament, i que els seus dirigents encapçalen, impulsen i lideren les demandes de la societat. Potser si aquests dirigents haguessin impulsat abans aquestes demandes, no estariem ara com estem. Potser si aquests dirigents, i alguns empresaris haguessin dit públicament el que pensaven, i haguessin fet força conjuntament amb el Govern a Madrid, qui sap on estaria ara Catalunya...
Ells ho fan, a Madrid ho fan, els grans empresaris i representants de la societa civil ho fan. Per què no ho podem fer natros? Per què quan una persona "de prestigi" diu el que pensa, i defensa el nostre país, ens hem de llançar natros mateixo al coll?
Tan de bó hi haguessin més laportes... un altre gall cantaria!

3 comentaris:

Adam ha dit...

un dels cyber-rumors que corre per internet, és que el fitxareu.

Robert Bellaubí ha dit...

tens raó Adam, aquest rumor corre per internet i per més llocs. Jo no et sabria dir ara sí aquesta és o no la seva intenció o la del partit. El que tinc clar és que ara tenim un lider fort, que segur que continuarà sent-ho passat el pròxim congrés de convergència.

Hi ha coses que no m'agraden de Laporta, però almenys defenso d'ell la seva valentia per dir el que ha dit.

Adam ha dit...

xec a vore quan quedem per fer un cafè-tertulia, amb alginet.

i si s'apunta algun d'icv, pp o ebin.

:P