23 de juliol 2007

Camp de golf al mig del poble?

Aquesta darrera setmana es va fer pel Ple l'aprovació inicial del nou Poum, a Deltebre.
Una de les aportacions que porta aquest nou pla és implantar un camp de golf al mig del poble, al costat del polígon industrial, per a situar-nos.
Doncs bé, he de dir que no m'agrada aquesta proposta, ja que influeix negativament en dos aspectes.
El primer d'ells és que al lloc planejat per a ficar el camp de golf, trenca la fisionomia del poble, separant-lo realment en dos parts. Tal i com va dir Jordi Casanova en la seva intervenció al Ple, a natros ja ens va bé, ja que ara es cumpliarà lo que fa anys que estem lluitant. A més, no trobo adequada aquesta zona per a fer-la residencial, ja que hi ha altres zones al poble, i zones noves que s'han d'obrir per a fer un nucli residencial.
El segon aspecte, i més important per a mi, és que amb el camp, es trenca la zona destinada al polígon industrial. Per què si hi ha una zona destinada a la indústria la hem de dividir? Actualment ja hi ha contractes de compraventa d'algunes parcel.les d'aquesta zona per a dedicar-les a l'ampliació del polígon. Què passarà ara amb aquests contractes? No podem tenir, com en tots els pobles, una zona industrial potent, concentrada, i amb possibilitats d'ampliació, que hem de dividir el sol industrial pel capritx de ficar allí un camp de golf.
Trobo que hi ha llocs més adients al poble per ficar el camp de golf, i obrir aquests espais urbanísticament, com poden ser les zones II i III de Riumar. Amb el port pesquer, nàutic, i el camp de golf, podriem crear una de les millors zones residencials de tot el País. S'hauria de tenir en compte.
Com trobo que aquest és un tema molt important, us agrairia que feu comentaris al respecte. Ara bé, si pot ser solament del tema del camp de golf i el polígon, anem per parts, ja que en una pròxima ocasió, podem parlar d'altres temes urbanístics, això si us sembla bé.

35 comentaris:

Anònim ha dit...

no dius res de les contribucions especials que mos faran pagar?, de les 3 altures que ara permeten, de la seixantena de zones que per a urbanitzar as de pactar amb els veïns i a més pagar-te tú l'asunto carrers i altres.
Com potser que no puguis fer una caseta a un hort teu? Ens estan obligant a comprar pisos indirectament ja que es aquí on es guanya de veritat?

Anònim ha dit...

volem camps de golf, i els volem aquí. Tota la costa plena de golfs, i a Deltebre ni un.

Estos del pla general sen foten de natros. On s'ha vist un camp de golf al mig d'un poble!

Camp de golf a riumar ja!

Unknown ha dit...

Veig que no dius res del mal exemple que donem creant camps de golf aquí mentres critiquem que ho facin en altres llocs.

Anònim ha dit...

que faiguen camps de golf a altres llocs em sap mal, sobretot quan s'alimenten de l'aigua de l'ebre, i aquí no en tenim.

Per què hem d'estar sempre igual? per què ens hem de mirar el melic, mentres altres pobles fan camps de golfs i menjem terreny al mar, mentres nosaltres no podem ficar ni una pedra?

Potser no seria hora de creurens les coses, i deixar de fer cas a quatres ecologistes de laboratori que estan sempre en contra de tot, menos del que ells cobren per fer estudis de conveniència?

Adam ha dit...

bueno, és una forma de que aquella zona no sigue tota de pisos, adosats, etc, és a dir, per evitar que el poble creixque més, com els 2 tancaments que se fan al maset i molí dels mirons.

Jo discrepava del camp de golf, fins que vaig saber que seo-bird life, li donava suport, o més ben dit no s'oposava.

Però jo no hauria d'opinar, ja que allí té terrenys mon iaio, teniem 1 jornalet, i quan se va morir lo germà de mon iaio li vam comprar al seu fill. total que teniem 2 jornalets, que mon iaio ha anat treballant fins que ha pogut i com jo no tinc temps de portar-lo, lo tenim arrendat. lo més curiós és que casi després de 22 anys de tindre-ho, va venir fa poc un "empresari" vinculat fortament a un partit polític (no era d'erc), a comprar els 2 jornals, primer per 1 milio de pts i al cap de 15 dies, per 4, no penso dir qui és, però segur que algun dels lectors el coneix.

bé si te veig pel poble t'ho diré personalment, però crec que no és el lloc on posar noms.

sobre si hem de posar o no camps de golf... aquí tenim l'aigua, aquí s'ha d'aprofitar no? si tècnics en urbanisme han recomant aquesta distribució serà per alguna cosa, no creus?

Anònim ha dit...

Home Robert,

jo si he de triar entre una zona en almasens, chatarreros, industries i demés al mig del poble.. potser preferixo un gran espai verd on fe cabre si cal un camp de golf, de cara al turisme segur que li dona més força al turisme que no un poligono tipo Camarles, i a més saben que d'entrada d'industria contaminant no en vull a prop de casa,

i per lo de separar es veu que d'urbanisme no n'entens masa (en tot o carinyp t'ho dic), segon tu central park de Nova York va dividir la ciutat no?, es tot lo contrari els grans espais lliures esdevenen llocs de referència, activitat social, trobada, etc... (més que fer poligonos o adosats),

en tot cas jo no cerc masa en lo camp de golf i personalment preferiria er un gran espai verd on es pugin realitzar activitats diverses,

i si us plau no em fiques de referència a Jordi la Flo....

però bueno són gustos

Anònim ha dit...

TOT LO RELACIONAT EN TURISME A RIOMAR COM SEMPRE, XEICS DEIXEU FER ALGO D'UNA PUTA VEGADA AL POBLE QUE A MI A RIOMAR NO SE M'HA PERDUT RES, JO NO LLOGO BARQUETES COM TON PARE

Robert Bellaubí ha dit...

El polígon industrial on toca, i tot junt, com ha de ser. Per això s'anomena polígon industrial. I que jo sàpigue, el polígon no està al mig del poble, o es que ara no queda bé el polígon tal i com està?

Ja he comentat que hi ha moltes zones al poble, que per la seva infraestructura han de ser considerades com a sol residencial, i entre elles, el nou sector del Molí dels Mirons, on faran 3 alçades.

Tenim zones a la vora del riu per a poder destinar-les al turisme, a l'igual com en altres zones que s'han d'obrir. No he dit mai que no facin zones destinades al turisme al poble, però tampoc ens hem d'oblidar de Riumar.

Adam, el nostre poble és menut, i qui més qui menos té un familar, conegut, o ell mateix en una llista d'un partit polític.

Per cert, jo no he parlat mai ni parlaré sobre un tema per a treure profit econòmic, aquest article l'he fet des d'una visió urbanística i de distribució dels espais. Tranquil, que no ens farem rics gràcies al camp de golf, per això no has de patir.

Anònim ha dit...

Jo si tinc un prolema de salut i me tinc que oprerar aniré a visitar-me al millor especialista que pugué, no em pasa pel cap anar a curanderos ni al cafe a vore que me mediquen, segur que el meu cos el conec millor que el millor metge però no sé llegir la diagnosi, per això estan els profssionals

en lo urbanisme pasa lo mateix, tothom pot opinar i dir la seva, els bons professionals ens han d'escoltar (no com fa 12 anys en les NNSS actuals) i coneixe per poder fer un bón treball,

les opinions són necessaries i respectables, però per plasmar-les s'ha de ser tècnic i dels bons, ja que tot té un pros i uns contres,

Anònim ha dit...

Home Robert, perdona que discrepe però si fas tot lo poligono que tu vols fer encaixones lo poble entre lo riu i lo poligono i lo desconectes de la unica obertura que pot tenir en lo territori, pensateu i voràs com ja no ho tens tan clar,


jo no vull camp de golf però si que defensaria per al meu poble un gran espai lliure que em conecte el pont amb el territori (prefereixo anar a montar a caball, passejar,... que no vore naus industrials), lo poligono que tenim ara està bé per que es menut a la que lo concentrigues i comensen a entrar trailers i trafec industrial ja veuràs la problematica que hi ha associada

Anònim ha dit...

LA MERDA AL POBLE I LO BO A RIOMAR

Anònim ha dit...

En les decisions urbanístiques, els tècnics han de proposar, però qui acaba decidint són els polítics. Són decisions polítiques, i no tècniques les que s'acaben fent quan es parla d'urbanisme.

Els projectes de poble, les idees, les han de tenir els polítics,i els tècnics es tenen que adaptar a elles, respectant la legalitat vigent

Anònim ha dit...

els tècnics paren la butxaca i els farten d'anguila a les barraques, i a canvi tenim un pla adaptat a les necessitats del govern.tat que siiiiii?.

Anònim ha dit...

Estic d'acord i crec que tothom bé adir el mateix:

els tècnics han de pregunatar i escoltar (visitar)

els tecnics han de proposar (receptar)

i els polítics han de decidir i aprovar (medicar-se, buscar altres tècnics en noves propostes o anar al curandero)

Anònim ha dit...

esti segur que no va ser idea de cap tècnic en urbanisme ficar un tanotori com a imatge de referencia a l'entrada del poble, ni ficar el poliesportiu a l'atra banda del canal...

Anònim ha dit...

RIOMAR POBLE A PART I QUE S'APANYEN I FASEN LO QUELS ROTE EN LOS SEUS IMPOSTOS

Anònim ha dit...

riumar poble a part, perfecte,este poble sempre ha d'anar dividit, sempre hi ha gent que no vol que prospere i que es faigue gran

Adam ha dit...

"comentari humorístic"

possibles partits a riumar

PRI partit riumar independent
PSR partit socialista riumarenc
PPR partit popular riumarenc
ERR esquerra republicana riumarenca
IR Inicitiva per Riumar
CR convergèrncia riumarenca

o potser sortirien millor algun d'estos:

SPD Sozialdemokratische Partei Deutschlands

CDU Christlich Demokratische Union Deutschlands

que segur que serien un dels dos qui guanyaria es eleccions

Robert Bellaubí ha dit...

Sento haver tardat tant en tornar a fer un comentari, però el temps és el que és, i ja no em surten més hores...

En primer lloc, Manel, jo estic a favor que hi hagi un camp de golf al meu poble, ja que pel que tinc entes, en els darrers anys han millorat molt els sistemes de reg i reutilització d'aigua. La normativa vigent no deixaria instal.lar un camp de golf al Delta si no utilitzés aquests sistemes.

Pel tema del polígon, aquesta infraestructura es troba a l'altra banda del canal, i no entra, i no ha d'entrar al nucli urbà, ja que no és el seu lloc. O sigui, no han d'haver ni camions pel poble ni trànsit industrial.

Ja he dit, i no em tornaré a repetir que considero que hi ha altres zones al poble per a urbanitzar residencialment, i poder fer passejos en bicicleta, cavall, etc. Falta a veure com s'aprofiten ara estes zones (aquest tema seguirà en un pròxim article)

Per la discussió de tècnics i polítics, trobo que els polítics són qui han de tenir la capacitat per a estructurar el poble. Els tècnics poden fer propostes, però no les poden executar. Un exemple clar és que hi ha uns quants estudis tècnics damunt de la taula, o perduts al calaix, per a solventar el problema de regressió i subsidiència del Delta, i no s'executen perquè els polítics no els volen aplicar.

Adam, molt bó el teu comentari! i el teu alemà és perfecte! però t'has deixat el FDP, que els lliberals-nacionalistes també existeixen!!! no tot s'ho han de quedar els socialistes i els peperos!

Anònim ha dit...

Agrade o no ,el lloc millor per ubicar un camp de golf al nostre municipi es a Riumar, ja que és la zona mès turística de Deltebre. Encara que els tècnics vulguen ubicar-ho al mig del poble per beneficiar,sense cap mena de dubte, d'entre altres, a alguns propietaris de terrenys rústics, que ara amb el nou poum s' han recalificat i tenen una volumetria especial, aquí no hi han interessos personals?, noooooooo!!!!, mireu, mireu el poum i voreu de seguida quins polítics i quins familiars directes dels polítics surten beneficiats amb aquest nou poum que en teoria hauría de solucionar els problemes urbanístics de Deltebre. BUFF quina manera de pendre el pel i els diners als ciutatans de Deltebre.Per que este poum ha costat la tira de milions.

Anònim ha dit...

lo primer de beneficiarse ha estat domenge la xivata o els seus familiars que compraven terrenos a preus de horts pq ya sabien com estava l'asunto del poum.

Lo poble ya anirà veient totes les marranades que estan fent. Pronte sortiran coses....

Anònim ha dit...

RIOMAR L'HAURIEN DE VENDRE A UN JEQUE PARA QUE PASTURE CAMELLOS

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Home Robert, quins collons tins

la teua Imma i lo vostre regidor d'ubanisme fa 4 anys que han estat parlan en estos tècnics i ara resulta que los de CiU no savieu res no???

vols dir que no et foten lo pel?

Imma i los seus regidors estos 8 anys lo poble lo han estructurat segons tu de puta mare no?

no han fet res a part de deixar cagar-ho tot

Anònim ha dit...

Pareix que Riumar és lunic puesto del poble que el poum no toca res a part de carregarse lampliacio del passeig maritim pero lo trist es que se mos haiguen de carregar lo poble en un camp de golf al mig, un poligo dividit en dos i pisos en zones d'"interes personal". Interesos, interessos i més interessos! Tot pactat a les barraques i el mateix director del poum fotent de portaveu derc pagat per tothom i atacant al líder del PP.

Anònim ha dit...

ERC: urbanisme optim i sostenible (per a les seues buxaques)

Adam ha dit...

sobre lo meu alemany és de google, i ja posat el "die linkspartei" que és per nom el més semblant a Esquerra.

:P

veig que la gent continua caient l'insult i atac a certes persones.

tal com bé dius a catalunya l'ACA no deixa construir cap camp de golf si no és en aigua reuilitzada, en aigua provinent de depuradores. a diferència d'altres zones de l'estat. Lo tema de l'aigua és complex i jo crec que s'hauria d'apostar per 2 o 3 linies, aigua de boca, consum sanitari (dutxa i rentadora) i d'aqui una 3 que anes a les cisternes del wàter o reg.


per cert esta gent que insteix tant en riomar, també deuen tenir els seus interessos, no?

Robert Bellaubí ha dit...

Hola Adam, disculpa per no haver suprimit abans el comentari. Ja sabeu tots que no m'agrada veure insults d'aquesta mena al meu bloc, vagin dirigits a qui sigui. Trobo que enlloc d'insultar, es podria ser irònic, que és més divertit, i per supost, més elegant.

Al que es refeireix a mi dient lo del poum i que CiU va portar urbanime l'anterior legislatura, t'he de dir que aquesta setmana volia fer una entrada sobre aquest tema. Espero els teus comentaris.

Per finalitzar vull dir una cosa. No entenc aquesta guerra de Riumar i el poble. TOT ÉS DELTEBRE, i tot ha de progressar. Hi ha moltes zones al nostre poble, i totes formen un conjunt. No sé que es vol aconseguir creant aquestes disputs, la veritat, no ho entenc.

És penós que el nostre poble hagi d'estar tota la vida buscant conflictes d'aquest tipus. És què no veieu que així no avançarem? és què no veieu que hem d'estar units per a poder ser un referent, si és què a això aspirem? Lo dit, incomprensible

Anònim ha dit...

Pos si Imma no podia ni manar als seus regidors i encara tenia collons de voler governar lo poble, pos xeic com se pot ser tan hipocrita la inutil esta

Anònim ha dit...

Robert jo si CiU a portat urbanisme o no no ho sé, però si que sé qui ha sigut ALCALDESA 5 anys, i qui mana company és sempre l'Alcade lo demés són delegacions i l'alcalde sempre està per demun i això tu ho hauries de saber,

Anònim ha dit...

ROBERT RIOMAR TEL POTS QUEDAR TU AVORE SIT LLIGUES ALGUN ESTRANGERA I AIXI TOQUES PEL I DIXES DESTAR ENXONAT EN INMA

Adam ha dit...

lo problema que veig de riomar, és que se va fer malament des d'un principi, era una altra època.

jo d'urbanisme no ne tinc ni idea, per tant perdoneu sino participo activament, en canvi, en lo tema del consum d'aigua del camp de golf, sí, ja que la empresa on treballo igual té l'oportunitat de gestionar la planta de tractament d'osmosi inversa, que se faran per als camps de golf de port-aventura, que utilitzaran l'aigua de la depuradora de reus i/o la de salou.

estaria bé que l'aigua depurada s'utilitzés no només per al camp de golf (si es que es fa) si no per al reg d'abres, aigua de neteja del poble, etc.

Robert Bellaubí ha dit...

Com ja vaig comentar en un altre article, Imma va manar, i és indiscutible que ho va fer per damunt dels seus regidors. Ara bé, si va haver un que per detras li va anar fent el joc, i com s'ha vist posteriorment, s'ha canviat de camisa per interesos purament personals, no és responsabilitat d'ella, sinó del camisero. I primer busca al diccionari abans d'usar paraules que no entens, ok? I per cert, no ho nego, estic enxonat d'Imma, però això és la meva vida privada, i per tant, t'agrairia la respectessis. A veure si ara hem de fer un salsa rosa.

Adam, tens raó en lo de Riumar, és un dels problemes que tenen molts pobles que han tingut que assumir urbanitzacions fetes per empreses privades als anys 60 i 70, ja que si no les acabaven assumint, hagués sigut una debacle per a aquests nuclis, i per als mateixos ens municipals. No sé si actualment la depuradora i la seva infraestructura permetria reutilitzar l'aigua per a reg, però recordem que el que es va fer fa ser una primera fase, pendent d'una ampliació. M'hauria d'informar millor per a veure la seva viabilitat, però estic segur que aquesta era una de les seves finalitats.

Anònim ha dit...

sóc adam, estic a la feina i no em registraré ja que internet va molt lent, l'aigua de la depuradora nostra diria que aniria bé per al reg, ja que no crec que supere la conductivitat per utilizar-la per al reg de parcs o us de neteja (los camionets que van per les ciutats utilitzen aigua de depuradora.

Per cert lo pesat que fa spam del fòrum, podria identificar-se.

Anònim ha dit...

Se veu que som pocs, però encara queda al poble gent que es creu el que deiem a les manifestacions. Recordeu? allò dels camps de golf i l'especulació immobiliaria... Veig que això de ser fanàtic d'algun partit fa perdre el món de vista...A n'este poble sempre hem sigut uns seguidistes dels personatges de turno, i ja veig que les coses no canviaran!