06 de juny 2007

Manifest JNC Dia Mundial del Medi Ambient


L'Enric Vinyes, del col.lectiu de Sarrià-Sant Gervasi i jo mateix, com a responsables de l'àrea d'energia i sostenibilitat de la JNC, vam fer públic ahir dia 05 de juny, un manifest en honor al Dia Mundial del Medi Ambient:


Avui dia 5 de juny se celebra el Dia mundial del medi ambient. Són celebracions, recordatoris que anualment ens fem i a vegades els considerem buits de contingut o si més no, no acaben de tenir cap tipus d’efecte en el nostre comportament. Com a joves nacionalistes, implicats en el present i mirant el futur de la nostra terra, pensem i creiem que aquest ha de ser l’any en què aquesta data ens faci reflexionar una mica. Com a joves polítics, involucrats en el medi ambient i la sostenibilitat, hem de donar exemple, i hem de ser conscients del repte que tenim.

Les diades són molt importants i s’han de celebrar, però les autèntiques diades són les que tots duem a terme dia a dia, cadascú des del seu àmbit, i amb les responsabilitats que li pertoquen, ja sigui com a ciutadà o com a president del Govern. Estem vivint una època de globalització, on qualsevol cosa que es fa afecta al medi ambient. Per aquest motiu, hem de deixar de banda grans discursos demagògics o continuar amb radicalismes que no van enlloc, i treballar per a què les generacions futures puguin viure en un món més equilibrat i realment sostenible.

Ens agradaria doncs recordar un missatge que ens va transmetre en Pere Torres en la trobada que vam fer la JNC sobre el canvi climàtic, missatge que de ben segur dotaria amb escreix de sentit una diada com la d’avui: “No cal ni tan sols canviar els nostres hàbits només cal fer un balanç energèticoeconòmic comparatiu dels béns o serveis que podem consumir i reduir així de forma substancial les emissions de CO2 a les que estem sometent el nostre entorn”. Un balanç com el que plantejava en Pere Torres ens impulsaria per exemple a aïllar millor les nostres cases i evitar així pèrdues energètiques importants en les mateixes.