12 de febrer 2008

Sí als Consells Comarcals


He llegit a La Marfanta (http://www.lamarfanta.com/) que en l'esborrany de la nova llei de governs locals, realitzat per la Generalitat, proposen fer desaparèixer els Consell Comarcals, un cop feta la Vegueria, i instal.lar la seu de la mateixa a l'edifici que actualment és la seu del Consell Comarcal del Baix Ebre.


Si aquesta notícia hagués sortit el 28 de desembre, hauria cregut que és la innocentada del dia, però no, no és així, és una notícia d'aquesta setmana, i que jo sàpigue no és cap broma. És realitat, és la realitat pura i dura d'un govern que no creu en els pobles. Si pels socialistes fós, no hi haurien consells comarcals, ho han dit per activa i per passiva, no volen poder per a la gent del territori. El que m'és més difícil d'entendre és la postura d'esquerra i d'iniciativa. Convergència va crear els consells comarcals, i els ha defensat sempre, ja que hi ha molts ajuntaments, sobretot els de pobles menuts, que no podrien assumir per ells mateixos les competències que tenen cedides als consells.


El tripartit diu que d'aquesta manera, no s'incrementarà el funcionariat, i es reduiran el nombre de càrrecs polítics. Això no és precisament el que deien quan van entrar a la Generalitat, alegant que amb la reducció de conselleries hi hauria menys nòmines que pagar? perquè deien això, i resulta que ara a la Generalitat hi ha més càrrecs polítics i de confiança que mai, i no parlessim de les seves nòmines!.


En quant a l'ubicació de l'edifici, no m'agrada la idea. Crec que la seu de la vegueria s'hauria d'instal.lar al casc antic de Tortosa, per a poder d'aquesta manera rehabilitar la zona, i que aquesta pugui ser un altre nucli comercial important a la ciutat.


Vegueria sí, pero Consells Comarcals també. I des de les Terres de l'Ebre, des del territori, trobo que hauriem de demanar-ho així.

2 comentaris:

Adam ha dit...

sembla ser que els consells comarcals serien com a subdelegacions de la vegueria, tot i que crec que la comarca del baix ebre, és un residu de "l'imperialisme tortosí", i s'hauria d'apostar per una comarca del delta:

l'Aldea, Ampolla, Amposta, Camarles, Deltebre, La Ràpita, Sant Jaume d'Enveja.

Lluís Soler ha dit...

Roquet,

La llei territorial que va plantejar en Carretero quan era conseller de governació ja parlava de la comarca del Delta tot i que després es va quedar en un no res. Ja veurem ara que fa Puigcercós.