06 de febrer 2008

Primera entrada a Política Ebrenca

Fa un moment, he fet la meva primera entrada al bloc Política Ebrenca, un bloc conjunt dels polítics de les nostres terres, que espero serveixi per a què hi hagi un sa debat sobre els temes que ens ocupen i preocupen a les Terres de l'Ebre. Tot seguit, el post:

LA PENICILINA NO TOT HO CURA
Un bloc de declarada filiació, Via Augusta desqualifica a Francesc Sancho per haver reproduït al seu bloc les declaracions del Delegat del Govern a Tarragona. M’ha escandalitzat, i m’ha refrescat la memòria. M’ha recordat les manifestacions a Deltebre a L’Ampolla i sobre tot a Alcanar, a Medesa (Amposta), Santa Bàrbara, i a Ulldecona, on vaig veure amb els meus ulls com es tiraven boles de ferro!!! per part de desconeguts i coneguts militant de partits. Conec de primera mà els fets de la denúncia a un jove de la Plataforma. I l’actuació de Sancho. Va ser objecte de debat.
Davant de presumptes agressions, davant d’un atestat de presumptes agressions a tot el món, l’atestat es duu a fiscalia i la justícia actua d’ofici, tenim exemples recents de dirigents socialistes. És la defensa de l’Estat de dret. Els governs es presenten com a acusació particular. Sancho el que va fer, i en sóc testimoni, va demanar al seu Govern que retirés l’acusació particular. Poso per testimoni al llavors secretari del Govern Antoni Vives i al Delegat Cèsar Puig. Va declarar públicament, que no volia cap condemna i va fer tot el que li van aconsellar els seus lletrats, per evitar la condemna. Ara bé, m’escandalitza que no es condemnin agressions, que no es condemnin pintades, i em refereixo a les que van tenir Joan Roig, Joan Bertomeu i també Francesc Sancho. Encara avui es prefereix la desqualificació. Només comentaré que la meva concepció de la democràcia és diferent. Però no hem puc estar de dir que tot aixó passava per posicions politiques IDENTIQUES a les que avui defensa Xavier Sabaté. Jo demano que ningú li pinte, que ningú li digui traïdor, però al mateix temps dic que ha d’estar dispost a assumir les crítiques, o no?? És la democràcia senyors, l’ altre no. I clar si un senyoret s’infecta, la penicil·lina ho cura, les actituds antidemocràtiques no. Lo que no trobo just és que mentre a uns se’ls desqualifica i s’arriba a justificar les agresions, als altres amb els mateixos pecats, se’ls hi perdone tot. Crec que es necessari refer ponts de diàleg i per això es necessita un anàlisi objectiu, per tal de possibilitar la defensa conjunta del territori. Un exemple de possible marc conjunt és aquest bloc de nova creació, que espero possibilite un debat serè dels temes que ens importen, tot i que trobo que estant en època d’eleccions, això serà més dificil, però lo bo es que tots sabem que el dia 09 de març s’haurà acabat el període electoral.

1 comentari:

Adam ha dit...

... m'alegro que CiU, hague rectificat i considere un error haver donat suport amb el tema del trasnsvasament, però la política hidràulica del PSOE i del PP sempre ha estat la mateixa.

he entrat al bloc de sabaté per queixar-me i no em deixa.