18 de juliol 2007

Un dia al Parlament

Feia dies que no anava al Parlament, el treball, els deures i les obligacions exercides diàriament no m'ho havien permès. Recordo que l'últim cop va ser aquest hivern, en una reunió que vaig tenir amb l'expert d'indústria del partit, l'Oriol Pujol, per a tractar temes d'infraestructures energètiques. No cal dir que aquesta reunió va se molt profitosa i interessant.
Com aquesta setmana estic de ''vacances" (remarco les comilles), m'he permès passar un dia pel segon Parlament més antic d'Europa, o sigui el nostre. El punt més important de l'ordre del dia era l'aprobació de la llei de l'ICS. La portaveu de la Consellera, la Núria Segú, ha felicitat al primer grup de la Cambra, o sigui a Convergència, per la tasca realitzada i les esmenes aportades per a millorar la llei. És de remarcar els elogis que li ha llançat al nostre Ebrediputat, Paco Sancho, dient-li "és el ponent més expert, expert (ho ha remarcat) sobre sanitat, i el que millor coneix l'estructura de l'ICS". Sancho, al seu torn, ha exposat la tramitació de la llei, i ha remarcat el lideratge de CiU per poder portar a terme aquesta nova llei, destacant les principals aportacions per a millorar-la. Per acabar la seva intervenció, Sancho ha reclamat un gran pacte nacional sobre sanitat. Esperem que el facin cas, i el poguem lograr, pel bé del país. Recordo que l'ICS el va possar en marxa sense suports Convergència, a l'any 1983, i que tot i l'augment de demanda en serveis sanitaris, i que el tripartit ha estat inoperant en els darrers 4 any, el sistema sanitari català encara és molt fort. Si no hi ha aquest gran pacte, i vist lo vist amb el tripartit, acabarem sense sistema sanitari propi, éssent absorvits per l'espanyol, i en la sanitat no podem jugar.
Esta tarda, Xavi Pallarés fa una interpel.lació relacionada en els plans de desenvolupament rural. Us acabaré de donar els detalls més tard.