26 de gener 2007

Campanya per eliminar els tràmits de visats


Des de la Joventut Liberal Europea (LYMEC) s'ha iniciat una campanya per tal d’eliminar els tràmits de visat que encara avui molts ciutadans europeus han d’afrontar quan volen viatjar per un període generalment inferior a 3 mesos a qualsevol altre país europeu. Aquesta tipologia de visats que s’anomenen “visats de turista” impossibiliten que molts joves de països actualment del sud-est europeu o de l’est d’Europa puguin participar en conferències, seminaris, assistir a cursos de la universitat o simplement visitar un amic o un familiar en països de la Unió Europea, per exemple.

Es tracta d’una tipologia de visat que està sotmesa a unes arbitrarietats, violació de drets humans, vexacions i irregularitats increïbles. Els procediments s’han harmonitzat per a tots aquells ciutadans que formen part de l’espai Schengen (tretze països de la Unió Europea + Islàndia i Noruega). Els nous estats membres de la UE (dotze països des del 2004) ja no estan sotmesos a aquest tipus de visat ja que formen part de la Unió Europea, però hi ha molts altres països europeus que encara ho estan.


Per això, us demanem també que signeu la petició següent www.lymec.org/novisa (cliqueu a petitions) per recollir signatures.

Teniu més informació sobre el tema en les següents pàgines web: www.getvisable.org, que és la pàgina web que vàrem crear amb el Fòrum Europeu de la Joventut per explicar la problemàtica d’aquest tema i demanar una solució. El nostre grup parlamentari liberal (ALDE) també ha emprès algunes iniciatives en aquest sentit.